Philips Evnia 49M2C8900 Wit Review
1 augustus 2025, laatste update op 1 augustus 2025, 113 views
Rapporteer
Product gekocht
Voor een Ultra-wide scherm van 49 inch, in deze prijscategorie krijg je echt een fantastisch scherm. Voor zowel werk als gaming is de beeldkwaliteit fantastisch, zowel HDR als SDR zien er super uit.
De ingebouwde KVM-Switch inclusief 90 watt oplader is perfect om te gebruiken met een werklaptop en een gaming-PC.
Pluspunten
- Prachtig beeld
- KVM-Switch + Oplader
- AmbiGlow
Minpunten
- Verplichte Pixel Refresh na 16 uur gebruik
Ik snap de negatieve reviews eerlijk gezegd niet. Wellicht is de firmware in de tussentijd erg verbeterd, maar ik ben zwaar onder de indruk van dit scherm.
De beeldkwaliteit is fantastisch. Het scherm is hetzelfde als die van de Samsung Odyssey, en ziet er echt fantastisch uit. Zowel bij HDR als SDR. 240hz, QD-OLED en 0,03ms responsetijd.
De Pixel Refresh is vervelend maar treed alleen op na 16 uur continu gebruik. Als het scherm tussendoor op standby gaat dan wordt de Pixel Refresh automatisch uitgevoerd. Utiendelijk duurt dit 5-10 minuten dus dit is echt geen probleem.
Responsetijd is fantastisch, helderheid is super, 's avonds soms zelfs te fel in HDR.
De KVM-Switch is voor mij de absolute game-changer met dit scherm. Ik sluit mijn werklaptop aan via USB-C kabel en kan mijn muis, toetsenbord en webcam gebruiken. Ook laad ik mijn laptop meteen op via de max 90 watt ingebouwde oplader. Als ik van input switch naar DisplayPort of HMDI krijg ik mijn normale PC op het scherm en werken alle peripherals meteen met de nieuwe input. Echt fantastisch.
Een losse KVM-Switch met oplaad capaciteit gaat als snel 100 euro of meer kosten.
Ik kan nog uren over dit scherm praten, maar het is echt fantastisch. Zelfs de luidsprekers zijn prima (maar losse speakers zijn altijd beter). Enige nadeel is misschien de ruimte tussen het scherm en de rand, daar zit een centimeter tussen waarvan een deel zwart en open is (ventilatie gok ik) en een deel de rand van het scherm. Het scherm kan ook redelijk warm worden bij langdurig gebruik.
Maar voor nog geen 1000euro een Ultrawide 49inch scherm in deze kwaliteit is echt zeer goed.