LG F4WX809Y Review

31 juli 2025, laatste update op 31 juli 2025, 18 views Rapporteer
Product geleend 0

Top wasmachine. Dit is de eerste keer dat we van LG een wasmachine kopen maar dit is zeker niet de laatste. Als hij het een beetje lang volhoudt, kopen we zeker weer een LG

Pluspunten

• Zeer stille wasmachine
  • Goede app functies met bv. stroomverbruik

Minpunten

• geen :)

Deze LG AI-wasmachine is echt een toppertje!

De installatie verliep zonder problemen en voor ik het wist, draaide het eerste "slimme" wasje al. :)
De machine scant automatisch het soort wasgoed en weegt de lading. Op basis daarvan kiest hij het meest geschikte programma en past hij de wastijd aan.

We hebben ook het 39-minutenprogramma getest: ideaal voor een halve trommel. En inderdaad – in 39 minuten was alles schoon en rook het heerlijk fris. Wel een klein minpuntje: hij centrifugeert dan op 1000 toeren in plaats van 1400. Daardoor is de was iets natter dan ik gewend ben.

De LG app
Omdat we al een warmtepompboiler van LG hebben, konden we de wasmachine makkelijk toevoegen aan dezelfde app. Echt een uitkomst! Bij onze vorige machine vergaten we nog wel eens de was eruit te halen, met als gevolg: kreukels en achterstand.
Deze LG stuurt je een melding zodra het wasje klaar is, en zelfs een extra reminder als je 'm 20 minuten later nog niet hebt leeggehaald. Superhandig!

Je kunt in de app ook het energieverbruik bijhouden – leuk extraatje voor wie op dat vlak bewust bezig is. En nog iets tofs: je kunt je eigen wasprogramma samenstellen met je favoriete instellingen. Slim bedacht.

Design
Strak en modern ontwerp, precies zoals we het graag zien. Niet te veel knoppen, lekker minimalistisch. Vergeleken met onze vorige Bosch ziet deze er ineens een stuk frisser en eigentijdser uit.

Stoomfunctie
De machine kan tijdens het wassen stoom toevoegen, wat volgens LG goed is voor bijvoorbeeld ondergoed of babykleertjes. Ik heb het uitgeprobeerd, maar het effect is lastig te beoordelen. Ik vertrouw er maar op dat het doet wat het belooft.

Heb jij ook een LG F4WX809Y?