€ 871,20 bij Expert

LG QNED86 (2025) 65" Zwart Review

30 juli 2025, laatste update op 30 juli 2025, 41 views Rapporteer
Product geleend 0

Fijne tv. Installatie is simpel. Beeld is verbluffend, ook in een lichte omgeving (Woonkamer op het zuiden). Geluid is prima bij een nieuws-uitzending, maar bij een concert of film is dat wel de zwakkere schakel in de totaal beleving: een soundbar of losse luidsprekers zijn dan aanbevolen.

Pluspunten

• Prachtig beeld, ook bij omgevingslicht
  • Vormgeving, past aan de muur

Minpunten

• Geluid
  • Lichte bleed in de bovenhoeken

Installatie is eenvoudig. De instructies zijn simpel. Voor de 65" versie is het wel handig om met 2 man (m/v) te zijn: niet alleen vanwege gewicht, maar het is ook gewoon mega-groot. De bekabeling zit haaks in de tv gestoken, er steekt dus niets uit naar de achterkant, wat ophangen aan de muur eenvoudiger maakt. De beugel hiervoor is trouwens niet inbegrepen. Om de kabels weg te werken zitten er slimme clips bij, waarmee je de kabels naar en door het voetje kan begeleiden: netjes uit het zicht.

Het beeld is prachtig. Ook op een zonnige middag is het prima te zien, met alle heldere kleuren. Geluid is wat anders: het is bijna zonde om bij een film op zo'n fijne tv geen soundbar of speakers aan te sluiten. Bij erg donker beeld (bijvoorbeeld een aftiteling) zie ik in de bovenhoeken wat bleeding, maar voor mij niet storend.

Energie: in standby gebruikt de TV inderdaad bar weinig, zoals de specs al melden: ik meet alleen per 2 watts en kom werkelijk onder de 0,5W uit, gemiddeld. En dat terwijl de tv (op HDMI) razendsnel opstart: als ik netflix start, via de chromecast dan heb ik zo snel beeld dat ik Netflix nog kan zien laden voor de video start.

Smart-tv gedeelte heb ik niet uitgebreid getest: de privacy- en andere voorwaarden zijn zeer uitgebreid, ik heb ze niet gelezen. Ik heb gefocusd op HDMI-input.
De instellingen voor beeld en geluid zijn uitgebreid, maar de default bevalt mij prima. Voor wat het waard is: ARC (audio return via hdmi naar de versterker) en CEC werken voor mij prima met deze tv.

Heb jij ook een LG QNED86 (2025) 65" Zwart?