Ubiquiti UniFi Protect G4 Doorbell Pro PoE Kit - Zwart Review
27 juli 2025, laatste update op 27 juli 2025, 279 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooie degelijke camera en gong. Camera is wel wat lomp. Gong is sjiek weg te werken in een muur. Kijkhoek is goed, beeldkwaliteit matig. beperkt bruikbaar als bewakingscamera. Eenvoudige installatie in unifi ecosysteem.
Pluspunten
- Voelt degelijk aan
- eenvoudige installatie en integratie in unifi eco systeem
- Alles PoE aangesloten
- Grote kijkhoek
- Zelf tonen uploaden in de speaker
- Snelle reactie bij aanbellen via unifi protect app
Minpunten
- Wel groot en lomp
- Jammer je voor een 45 graden plaatsing zelf moet gaan 3d printen
- op meer dan 7 meter wordt het beeld korrelig
Omdat ik al een volledig unifi eco systeem in huis had was de keuze voor de unifi deurbel snel gemaakt. Voordeel voor mij is dat alles PoE is en aangezien de PoE switches achter een UPS zitten werkt dit systeem altijd. Zelf ben ik geen Fan van wifi voor dit soort systemen.
Kijkhoek is groot. De deurbel zit bij mij in een hoek en geeft een goed overzicht. Nadeel van deze groothoeklens is dat na een meter of 7 het beeld echt korrelig begint te worden en aan het eind van het pad (12m) kan je nog net het type auto herkennen, maar niet meer. Dus als bewakingscamera is hij van beperkt nut, anders dan dat je kan zien of er iemand is, maar mensen duidelijk herkennen op meer dan 3 meter afstand gaat het niet worden.
De pakket-camera is duidelijk voor de Amerikaanse markt.
Motion zones om te voorkomen dat elke auto die een de straat voorbijrijdt een detectie oplevert zijn wel handig.
Wat foto's toegevoegd ter illustratie. (let niet op de zooi, buitenboel is nog work in progress)
App installatie bij iemand die al admin rechten heeft op het netwerk is eenvoudig. Installatie bij mensen die alleen op de deurbel willen kunnen antwoorden en geen andere gebruikersrechten op het unifi netwerk hoeven te hebben koste wat meer moeite.