€ 293,- bij NBB.com

Samsung Galaxy A56 5G, 128GB opslag Grafiet Review

26 juli 2025, laatste update op 26 juli 2025, 1.283 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb deze aangeschaft om een oude Samsung te vervangen en gebruik 'm vooral voor Duolingo. Helaas moet ik 'm retourneren omdat het geluid naar bedrade oortjes én headset via bluetooth een wereldwijd (!) technisch defect bevat. De eerste driekwart seconde van het geluid hoor je niet. En als je via Duolingo woorden wilt leren en continu de eerste lettergreep niet hoort dan kun je niets met deze telefoon. En ja, dit defect speelt ook als je woorden via bepaalde websites wilt beluisten dus ligt niet aan de app. Zodra er 2 seconde geen geluid is en je opnieuw iets wilt beluisteren dan valt het geluid weer even weg. Opstarttijd? Samsung gebeld maar die kennen het probleem niet. Heb dit op 3 van deze telefoons getest dus ja wereldwijd defect. Jammer, op zoek naar een andere niet Chinese telefoon.

Pluspunten

• Helder scherm
  • Voelt degelijk aan

Minpunten

• Defect in alle a56 mbt aansturing extern geluidsapparaten

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Los van het probleem hierna lijkt het mij een geweldige telefoon maar ik kocht deze omdat mijn oude telefoon "op" is. En de meeste tijd gebruik ik de telefoon voor Duolingo om de Spaanse taal te leren omdat ik daar nu woon. De telefoon heb ik overigens in Nederland gekocht deze week.

Wanneer je deze telefoon voor Duolingo wilt gebruiken met oortjes of headset (bedraad of bluetooth) dan heb je het volgende probleem. Een groot deel van Duolingo betreft luisteren naar korte zinnen en losse woorden. Komt op enig moment bijvoorbeeld het woord "Calefacción" in beeld dan druk je daar op en hoor je iemand dat woord uitspreken. Maar in plaats van het hele woord hoor je slechts "facción". Druk je meerdere keren op dat woord dan wordt het woord daarna telkens wél volledig uitgesproken. Wacht je 2 seconden en druk je opnieuw op dat woord (of een ander woord) dan valt de eerste (soms ook de tweede) lettergreep weer weg. Ofwel met deze telefoon kun je Duolingo vergeten. Luisteren naar een podcast of muziek zal geen problemen opleveren want dan loopt het geluid gewoon door. Het lijkt erop dat de Samsung A56 opstart problemen heeft met geluid naar buiten het apparaat te duwen. Zonder oortjes of headset, dus gewoon luisteren naar de speakers van de telefoon, doet zich dit probleem dus niet voor.
Samsung adviseert om de telefoon ter reparatie te brengen. Dat ga ik niet doen want als het probleem niet bekend is dan verwacht ik niet dat de telefoon binnen 3 maanden terug is én werkt. Meteen retourneren ook al is ie pas 2 dagen oud.

Heb jij ook een Samsung Galaxy A56 5G, 128GB opslag Grafiet?

Over welk wereldwijd probleem heb je het precies dan bedoel ik niet het geluidsprobleem zelf, want mijn vrouw wil dit model aanschaffen, en kan hier niks over terug vinden ondanks dat het een wereldwijd probleem zou zijn, dan zou ik verwachten hier het één of ander van te kunnen vinden.

Mvg

[Reactie gewijzigd door Reneh74 op 30 juli 2025 21:33]

Ik dacht ook ergens er iets over te lezen. Heb inmiddels wel ontdekt (daarom deze reactie) dat sommige koptelefoons wél goed werken met deze a56.

Probleem is dus dat de eerste halve seconde wegvalt bij luisteren via oordopjes en koptelefoon. Bij Duolingo is dat dus een probleem omdat veel oefeningen woordjes betreft. Verder werkt ie prima. Heb deze telefoon dan ook alsnog behouden.
Ligt het dan niet aan de koptelefoon die je eerder gebruikte? Je hebt in de review de telefoon 1 ster gegeven. Als het probleem bij de koptelefoon ligt, dan klopt de beoordelung van de telefoon dus niet. Pas die beoordeling dan aan, het geeft nu een verkeerd beeld. Ik gebruik ook Duolingo en zou dan dit toestel dus nooit aanschaffen.
Mijn schoonzus heeft zowel een JBL als een Sony bluetooth koptelefoon en geen probleem met geluid op haar A56.

Nu geloof ik zo dat jij wel problemen ervaart, maar ik zou het ook leuk vinden als je dan een topic hier op het forum opent: forum: Android smartphones en tablets

Aangezien je een newbie bent hier op Tweakers kan ik zeker adviseren even verder te kijken, waarschijnlijk heb je een compatibiliteitprobleem met te nieuwe of te oude protocollen op de telefoon die via de developer instellingen op te lossen zijn, we hebben dat al vaker gezien bij de diverse telefoons die voorbij komen. Er zit veel kennis op het forum. Mocht je de telefoon nog hebben, probeer het eens, niet geschoten, altijd mis.