€ 329,- bij Amazon.nl

AOC Gaming U27G4R Zwart Review

25 juli 2025, laatste update op 25 juli 2025, 74 views Rapporteer
Product geleend 0

Was goed verrast met deze monitor. Alles voelt goed en stevig aan. Beeldkwaliteit is helemaal prima

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Bezels

Minpunten

• USB-Hub
  • snoeren aan onderkant

Deze monitor heeft me echt positief verrast. Al bij het uitpakken voelde het goed: stevig gebouwd, netjes afgewerkt en de installatie ging zonder gedoe. Mijn Mac herkende het scherm meteen.

Het beeld is superstrak, vooral op 4K. De kleuren zijn mooi en alles oogt rustig en scherp. De verversingssnelheid komt op mijn Mac niet helemaal tot 160Hz, hij blijft hangen op 144Hz, maar dat is al een flinke stap vooruit vergeleken met de 60Hz waar ik vandaan kwam. Full HD op 320Hz lukt helaas ook niet helemaal, daar haalt mijn Mac ‘maar’ 240Hz. Maar eerlijk gezegd gebruik ik die stand toch niet – 4K ziet er gewoon veel beter uit.

Wat ik ook fijn vind: de monitor is makkelijk in hoogte verstelbaar en voelt stevig aan. Zelf heb ik ’m op een monitorarm gezet, wat prima ging. De standaard is trouwens ook mooi en degelijk, dus je zit sowieso goed. En handig: je hebt maar één stroomkabel nodig zonder los adapterblokje ertussen.

Er zitten geen ingebouwde speakers in, dat is wel even wennen. Mijn vorige monitor had die wel. Nu gebruik ik externe speakers, maar gelukkig zit er een 3.5mm audio-uitgang op.

Over de USB-hub ben ik wat minder enthousiast. Die vraagt twee aparte aansluitingen: een USB-A voor stroom (die je niet vaak meer hebt liggen) en een USB-B voor data, wat ook wat verouderd is. De snelheid is voldoende voor bijvoorbeeld een USB-stick of beveiligingssleutel, maar voor grote bestanden gaat het niet zo snel. USB-C had hier echt beter gepast. Wel handig is dat je dongles netjes achter het scherm kunt wegwerken, al is het soms even friemelen om ze erin te krijgen.

Conclusie: een monitor met veel pluspunten. Werkt soepel op een Mac, ziet er goed uit en voelt degelijk aan. Voor deze prijs krijg je echt veel scherm en comfort terug. Ik zou ’m zo weer kopen.

Heb jij ook een AOC Gaming U27G4R Zwart?