€ 1.248,- bij Art Electronics

LG OLED evo C56 55" Zwart Review

25 juli 2025, laatste update op 25 juli 2025, 127 views Rapporteer
Product geleend +1

Wat produceert deze TV een ontzettend mooie, scherpe, kleurrijke en snelle beelden zeg. Of je nou 4k content of content van mindere kwaliteit kijkt, alles ziet er goed uit, mede door de geavanceerde AI upscaling. Deze C5 zou ook als fanatieke gamer op je lijstje moeten staan, vanwege de uitgebreide mogelijkheden en lage input lag. Wil je ook een optimale geluid ervaring beleven zou ik er wel een externe geluidsinstallatie bij gebruiken, want op dat gebied schiet deze tv nog wel iets tekort.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Vele functies, o.a. voor gamers
  • Helderheid
  • HDR10 & Dolby Vision

Minpunten

• Audio kwaliteit
  • Advertenties binnen WebOS
  • TV komt ver van de muur af

Deze LG oled C5 is mij ter beschikking gesteld, zodat ik deze review heb kunnen schrijven.

Algemene indruk:
De TV wordt geleverd in een stevige, grote doos, welke zo is ontworpen dat je de tv er gemakkelijk uit kunt halen en kunt installeren. Het paneel zelf is indrukwekkend dun, maar aan de onderzijde zit een behoorlijke verdikking, waar onder andere de voeding en alle aansluit mogelijkheden van de tv zitten. Hierdoor komt de tv helaas alsnog een stukje uit de muur te hangen en kun je hem niet plat aan de muur bevestigen. (Dit is uiteraard niet zo een probleem als je hem op een voet neerzet) Wel heeft de tv een goede bouwkwaliteit en komt het geheel als goed doordacht en premium op mij over.

Beeldkwaliteit:
Hier is het uiteraard om te doen. Ik kom van een oude Panasonic Plasma tv af, welke destijds tot de top behoorde, maar deze wordt compleet weggevaagd door deze LG C5 oled tv. Wat is het beeld scherp, helder en vloeiend zeg. Door de nieuwe Alpha A9 AI processor worden ook beelden van mindere kwaliteit geupscaled, waardoor deze er ook prachtig uitzien! Door de 144hz verversingssnelheid ziet alles er super vloeiend uit en is gamen een waar genot! (Mits je een console / pc hebt die 144hz ondersteund). Plasma tv’s stonden onder andere goed aangeschreven door hun goede zwartwaarden, maar door het EVO oled paneel wat er in deze LG C5 zit, heb je een oneindig contrast en is zwart echt pikzwart. Daar kan zelfs mijn plasma tv nog iets van leren!

Dit wordt mede versterkt door de uitstekende HDR mogelijkheden en het ontzettend heldere EVO oled paneel wat in deze C5 zit. De tv beschikt onder andere over Dolby Vision en HDR10, waardoor heldere scenes echt van het scherm spatten en er veel details zichtbaar blijven in de donkere scenes. Elke film, serie en game is echt een genot om naar te kijken!

Ook voor gamers onder ons zijn er voldoende functies beschikbaar, waaronder de dedicated game mode, 4 HDMI poorten met HDMI 2.1, 144hz verversingssnelheid, VRR, AMD FreeSync en ALLM. Mede hierdoor is de input lag minimaal (zeker op game mode) en reageert het beeld razendsnel. Hierbij is het wel belangrijk dat je console / pc deze functies ondersteund en dat je een goede HDMI kabel gebruikt.

Geluidskwaliteit:
Voor een tv van dit formaat klinkt het geluid oke, maar ik blijf van mening dat er echt wel een externe geluidsinstallatie nodig is voor een ultieme ervaring. De TV ondersteund onder andere Dolby Atmos en beschikt over een AI geoptimaliseerde geluidsmodus, maar dit komt op mij meer over als een gimmick als dat het echt iets toevoegt. Het blijft toch wat magertjes klinken en de soundstage is duidelijk niet zo indrukwekkend als met een aparte geluidsinstallatie.

Software:
De C5 beschikt over LG’s WebOS software en uiteraard wordt er op dit nieuwste model ook de nieuwste software geleverd. De software werkt fijn en is overzichtelijk. Door middel van de Magic Remote kun je gemakkelijk door de menu’s heen navigeren en zijn alle instellingen, functies en apps zo gevonden. Je kunt vele (populaire) apps installeren op deze tv, waardoor je al je favoriete streaming diensten direct vanaf de tv kunt gebruiken, zonder dat je bijvoorbeeld een Chromecast, Nvidia Shield of Apple TV nodig hebt. Deze apps werken snel, intuïtief en sommige kun je zelf direct vanaf een knop op de afstandsbediening opstarten. (Netflix en Disney+ bijvoorbeeld) Wat ik wel een groot nadeel vind, is dat er advertenties worden getoond binnen WebOS. Dit vind ik niet kunnen voor een tv in dit prijssegment. Gelukkig is dit wel uit te schakelen, maar alsnog.

Heb jij ook een LG OLED evo C56 55" Zwart?