€ 39,95 bij Megekko

Verbatim Universal Travel Adapter with retractable cable 85W Review

23 juli 2025, laatste update op 28 juli 2025, 537 views Rapporteer
Testpanel +2

Prima adapter maar mogelijk compatibiliteitsproblemen met het laden van bepaalde powerbanks (in mijn geval de Anker 737 (Powercore 24k)). De overige powerbanks (Anker, Ugreen) en telefoons laden prima.

Zonder het compatibiliteitsprobleem zou ik de lader 4 sterren geven

Voor diegenen die graag minimalistisch reizen is dit wel een oplossing.

Pluspunten

• Ruimtebesparend
  • Veel USB aansluiting
  • Voldoende power voor meedere apparaten
  • Warmteontwikkeling is beperkt

Minpunten

• Compatibiliteitsprobleem met Anker 737 Powercore 24k
  • Past mogelijk niet in de uitklapbare desk stopcontacten uit de vergaderzalen
  • Licht klikkend geluid bij belasting

3 van 5 sterren (Voldoende)

Getest met:

• HP Elitebook
  • iPhone 15 pro
  • Ugreen PB722 powerbank (25k mAH)
  • Anker 737 (Powercore 24k)
  • Anker powercore II 10k
  • Ugreen 140W charger (CD289)

Uitgebreide review:

Deze Verbatim reisadapter + USB lader is handig als je graag minimalistisch op reis gaat (en geen zin hebt om meerdere adapters & laders mee te slepen). Kortom: dit leek me wel een handige toevoeging gezien de geplande reis naar UAE, Thailand en Maleisie. Deze review zal dan ook begin September een update krijgen.

Wat zit er in de doos?

De Verbatim reisstekker/USB charger (duh) + een tasje waar deze in kan. De kwaliteit is ok, maar ik vermoed dat deze niet heel veel gebruikt gaat worden omdat dit soort reisadapters Meestal in een ander tasje met usb kabels ed gedaan zal worden – maar goed, het is wel aardig.

Vormgeving en gebruikersgemak

De reisstekker ziet goed en logisch uit, met echter 1 negatieve opmerking: Omdat de standard EU stekker zich in het midden van de adapter bevind zal deze wellicht niet in de gebruikelijke schuine uitklapbare bureautafelstopcontacten geplaatst kunnen worden. Voor de overige stopcontacten is dit geen enkel probleem. Ik verwacht ook geen problemen met wandstopcontacten

Plaatsing van de USB poorten:

Prima geplaatst, er is genoeg ruimte tussen de USB poorten voor de verschillende kabel. Een aanvullende handigheid is de ingebouwde USB-C kabel. Die is van voldoende kwaliteit en de stekker wordt magnetisch op zijn plaats gehouden. De lengte is met 70cm adequaat te noemen en voldoende soepel. Wel moet de lange termijn uitwijzen of deze voldoende sterk en tegen veroudering bestand is.

Stekkeradapters

de stekkeradapters schuiven goed en makkelijk naar buiten en vergrendelen op de uiterste stand. Ze zullen niet terugschieten zodra je de adapter in een stopcontact duwt

Laden van randapparatuur

Laden van de laptop (HP elitebook) via zowel de ingebouwde USB-C kabel alsmede de eigen USB C kabel gaat prima. De combinatie van gelijktijdig laden van de laptop + powerbank en/of telefoon laden verloopt ook prima. Ik moet nog even gaan kijken wat er precies gebeurt met het laden van een lege laptop + lege powerbank + lege telefoon. Helaas kon ik dit niet met Anker powerbank testen (zie hieronder) en kreeg de nieuwe Ugreen powerbank te laat binnen. Dit gaat dus nog in de komende weken getest wordt - ook in combinatie met een 110V stroomnetwerk.

Bij lader van de Anker 737 (Powercore 24k) ging het helaas mis en kreeg bij opladen een “voltage too high” melding (dat zie ik bij geen enkele ander lader die ik heb, en dat zijn er nogal wat in een gezin van 5 personen). Ook bij het gebruik van andere USB kabels blijft deze foutmelding optreden.

Opladen van de Anker powerbank 737 met mijn andere laders (Ugreen 140W, Anker 40W, Ugreen 65W) gaat probleemloos met maximaal 90W en er lijkt dus een compatibiliteitsprobleem icm de Verbatim adapter te zijn.

Aanvullend getest met een iphone 15 pro, Anker powercore II 10k en een gloednieuwe Ugreen PB722 powerbank (25k mAH): het laden ging hier probleemloos met de aantekening dat de Ugreen de maximale oplaadsnelheid tot 60W beperkt (de Anker powerbank kan sneller laden, namelijk met 90W)

Warmteonwikkeling en geluid:

Bij stevige belasting wordt de adapter wel warm maar niet heet. De lader maakt een licht tikkend geluid bij belasting maar ik ervoer het niet als erg storend.

Heb jij ook een Verbatim Universal Travel Adapter with retractable cable 85W?

Let op dat deze „travel adapter“ voor het USB laad gedeelte weliswaar 100V-240V ondersteunt, maar geen transformator is en dus bij gebruik in landen met 100V-120V netspanning je apparatuur die 220V-240V vereist niet kunt gebruiken. Daar heb je een step-up trafo voor nodig.