€ 1.629,- bij Art Electronics

LG OLED evo C54 65" Zwart Review

23 juli 2025, laatste update op 23 juli 2025, 479 views Rapporteer
Product geleend +1

De LG OLED65C54LA heeft mij overtuigd met super beeldkwaliteit, een strak ontwerp en uitgebreide features. Door het nieuwe OLED evo-paneel is de helderheid zeer hoog, met diepe zwartwaarden en uitstekend contrast.

4x HDMI 2.1, 4K@144Hz, VRR en extreem lage input lag. Nadeel is het niet-vervangbare netsnoer, de beperkte muurmontagemogelijkheden en het ontbreken van HDR10+. Helaas advertenties gezien in het hoofdmenu. Prijzen dalen snel en in dit segment een aanrader.

Pluspunten

• OLED is eindelijk helder
  • Strak design ondanks de dikte
  • HDR beeld is uitstekend

Minpunten

• Reclame in het thuismenu
  • Netsnoer is kort

Voor Review.nl heb ik de LG OLED65C54LA OLED-tv mogen testen.

Hoewel ik vooraf bevooroordeeld was vanwege verhalen over inbranden en matige helderheid bij OLED-panelen heeft deze televisie me overtuigd

Eerste indruk en installatie
De installatie is eenvoudig en intuïtief. De bouwkwaliteit voelt premium aan, met een opvallend dun paneel aan de bovenkant. Aan de onderzijde zit echter een relatief dikke module waar de aansluitingen zijn verwerkt. Hierdoor komt de tv redelijk ver van de muur af wanneer je hem ophangt. Wil je een strakker design en een vlakke montage tegen de muur, dan is de G5-serie een betere keuze. Maar de prijs ligt wel even een flink stug hoger.

Beeldkwaliteit
De 65C54LA maakt gebruik van LG’s nieuwste OLED evo-paneel. Vergeleken met eerdere generaties is de helderheid duidelijk verbeterd, al blijft mini-LED nog steeds de winnaar als je maximale nits zoekt. Toch zit de helderheid op een goed niveau zonder verlies van detail. Vooral de zwartwaarden en het contrast zijn indrukwekkend.

Vergeleken met mijn oudere LED-tv levert de C54LA meer detail, scherper beeld en dieper zwart zonder dat het geheel te donker oogt. HDR-weergave (Dolby Vision en HDR10 worden ondersteund; HDR10+ niet) is overtuigend. Met name animatiefilms knallen van het scherm, maar ook donkere scènes blijven rijk aan detail.

Software & gebruikservaring
Het WebOS-platform draait snel en soepel. Apps starten vlot op, en de navigatie is snel. De tv draait op de nieuwste Alpha 9 AI Processor Gen8. Hoewel deze processor AI-gestuurde beeldoptimalisatie biedt, heb ik dit uitgeschakeld. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan handmatige afstelling om het maximale uit het paneel te halen. De AI-instellingen zijn een prima optie voor gebruikers die liever niet zelf in de beeldinstellingen duiken.

De meegeleverde afstandsbediening heeft geen numerieke toetsen, dat is even wennen, maar in de praktijk (zeker bij streaminggebruik) niet storend. Snelle toegang tot populaire diensten via directe knoppen is wél handig.

Gaming
Op gamingvlak heeft de televisie mij uiteindelijk overtuigd. Alle vier de HDMI-poorten ondersteunen HDMI 2.1, inclusief 4K@144Hz, VRR, ALLM en AMD FreeSync. Voor pc-gaming is zelfs 144Hz beschikbaar. De input lag is extreem laag en het beeld reageert razendsnel. Tijdens enkele uren gamen heb ik geen haperingen of vertraging waargenomen. donkere scènes ogen strak en gedetailleerd.

Minpunten
Niet alles is perfect. Het netsnoer is aan de korte kant én niet vervangbaar, wat ophangen lastiger maakt. Ook het ontbreken van HDR10+ is jammer, al is dat voor de meeste content (Netflix, Disney+, etc.) wellicht niet nodig. Ook heb ik reclame gespot in het hoofdscherm en is de televisie niet 'strak' aan de muur te monteren.

De LG OLED65C54LA heeft mij laten zien dat een OLED-televisie ook heldere beelden kan laten zien. Als muurmontage belangrijk is, kijk dan naar de G5-serie, maar de prijs hiervan ligt wel vele malen hoger. Met enkele minpunten is dit toch een aanrader en zou ik de televisie zelf ook aanschaffen.

Heb jij ook een LG OLED evo C54 65" Zwart?