€ 39,95 bij Megekko

Verbatim Universal Travel Adapter with retractable cable 85W Review

19 juli 2025, laatste update op 13 augustus 2025, 129 views Rapporteer
Testpanel +1

De Verbatim GaN III travel adapter is een compacte, lichtgewicht oplader met een ingebouwde intrekbare USB-C kabel en een bijbehorend reistasje die in de meeste landen te gebruiken is.

Hij is redelijk betaalbaar en vervangt meerdere USB-opladers al is hij wel aanzienlijk groter dan een standaard oplaadblokje met 1 enkele aansluiting.
Voordeel is dat hij ook als normale travel adapter kan dienen zodat je ook andere niet-USB apparaten kunt aansluiten met een 220v stekker. De adapter zelf heeft geen randaarde dus hou hier rekening mee als je een 220v apparaat aansluit.

Pluspunten

• Stevig gebouwd
  • Veel aansluitingen
  • Voldoende vermogen om meerdere apparaten tegelijk op te laden
  • Handig op reis
  • Uittrekbare USB-C aansluiting

Minpunten

• Geen extra kabels meegeleverd
  • Extra kabels passen niet in het reistasje
  • Adapter blokkeert soms 2 stopcontacten
  • Geen Nederlandse handleiding
  • Bij sommige stopcontacten te zwaar

Inleiding

De Verbatim Charge traveladapter (GaN III 85W) is een “alles-in-een” oplossing als je op reis gaat en niet verschillende adapters voor je apparaten wil meenemen. De adapter kan meerdere apparaten tegelijk opladen en past op “bijna” (controleer de compatibiliteit van het land waar je naartoe gaat op de landenlijst die op de site van Verbatim staat Landen-lijst Verbatim ) alle aansluitingen wereldwijd. Volgens Verbatim meer dan 180 landen.

Naast de USB aansluitingen is er ook een 220V aansluiting voor grotere apparaten. Ook deze aansluiting is zo opgezet dat je stekkers uit bijna elk land hierop kunt gebruiken.
Er zijn in deze reeks ook adapters die wat zwaarder zijn, die zijn gelijk aan deze maar leveren respectievelijk 100W en 140W maximaal over alle poorten.
De adapter maakt gebruik van zogenaamde GaN technologie (halfgeleidend materiaal) welke ervoor zorgt dat het apparaat kleiner en lichter is als vergelijkbare op silicium gebaseerde apparaten.
Wat zit er in de doos
De doos laat goed zien wat je kunt verwachten, er is een beknopte uitleg van de functionaliteiten van de adapter en welke protocollen hij ondersteund. Sommige teksten op de doos zijn helaas wel heel erg klein.
In de doos zit de adapter met bijbehorend reistasje en een klein instructieboekje. Het geheel is plastic vrij verpakt, wat ik persoonlijk een goed begin vind als ik iets uitpak.
Het instructieboekje in de talen Engels, Duits, Frans en een Aziatische taal die ik niet kan achterhalen (afkorting TC).

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/rf8pfs2g__Qo2tB1FB2Tz8uhy_s=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9jGXXRDRZ69iAopTgEBFem4yl4CKKMwaWaZu2ZWPMs377NT.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/IqgUtNw4g6VNP3_0iEvApERiS48=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9jGWFu4h3JnmCv9xn4WGw00CBEMzQIa0T6WZXf1oXXz1XMR.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/yztzgR_PY3fRhlkNACS45LrhJlw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9jGdsAeJyXfwoeRLc3DAJRVhv2d0RKgNNhm0HJWntsEuSLd.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/NPgONxQetVt47HpJnO5B8T9-iE0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9jG9ZRLvjlvwuB7qJzE1LIyUsqAFim1NyYxMaYpx81nB379.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/bfma7-0Ki4_eauympdUn4vKf7qs=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9jGR5AAZQQ5TFfQNgFuW9YGnu8wojkvNtgbBXXitm3kgKzr.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Opr5_Dp7tO3kN3cHVq2ChDYw9II=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9JiDLw9fvZB3jSv4iutiioNqNUPdI6slZo0PP3TTJQ3e2C6.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/k31esMmZu9dUNSwwgbIF0fc8PRM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9jGuXucmKHrB7TDUl9PZhbDmJbbwS4MRbMHAFM8QlL7n5FJ.jpeg?f=620xauto
Bouwkwaliteit
De adapter ziet er netjes uit. Je kunt zien dat het geheel van plastic (vuurbestendig polycarbonaat) is maar de diamantachtige zijkant zorgt ervoor dat het allemaal wat luxer eruit ziet.
Het geheel voelt stevig aan en geeft vertrouwen dat er niet zomaar iets afbreekt. Er zitten geen scherpe randjes aan en de verschillende pluggen om de adapter in het stopcontact te stoppen zijn vrij stevig al zit er wel wat speling in. Wat wel te verwachten is bij een dergelijk systeem.
De verschillende stekker opties zijn eenvoudig met schuifjes aan de zijkant te kiezen. Er zit een beveiliging op tegen ongewenst in- en uittrekken, je moet het schuifje indrukken om te kunnen verplaatsen. Er zijn 3 keuzes die voldoende zouden moeten zijn voor de meeste landen (zie ook de link bij de inleiding).

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/iGHfueQ5n6fprM0IDFAnUYCPHmA=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9JhMcZbShIVBzah9uDub0GRg235WfpKu0s5Zt5U95Zp3zID.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/8u5iWlJjKEqeZzpsGZ3_L8UF-1A=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9Jhbup0q6JfWjN0BHfA4pWHA62SCb99r8Kwo3BNWWeG0wHF.jpeg?f=620xauto

Er zit 1 ingebouwde uitrekbare USB-C kabel in de adapter die tot 80cm uit te trekken is en hetzelfde werkt als de kabelhaspel op een ouderwetse bekabelde stofzuiger.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/IEARNLT-cDdDpzz2HAMZVjAd6_k=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9JintiGCJS7JK0gdV8RDizO6Gm64IQHf7XUosbx46AsfDAs.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/asAlVYobricox0iE8LvNx7kbpLc=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UD9jFsxvs2J1fsdSYB53ZPv3nDnIalrvMVn3sLrkjkZaHu6pv.jpeg?f=620xauto

Het systeem werkt soepel en de USB-C stekker is magnetisch waardoor hij vast aan de adapter kleeft als je hem niet gebruikt. Een erg handige oplossing voor de losse kabel.
Het meegeleverde reistasje is handig om de adapter mee te nemen. Het tasje zelf is van goede kwaliteit.
Het zorgt ervoor dat er geen stof in de poorten komt en dat de adapter niet beschadigd. Behalve dat voegt het weinig toe in mijn ogen. Er zit geen oogje of haakje aan waarmee je hem aan je tas zou kunnen hangen.
Gebruiksgemak
De adapter is klein (90mm x 50mm x 54mm) en licht (304gr incl. tasje) waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is in je (hand)baggage.
Door het grote aantal aansluitingen hoef je geen losse USB adapters mee te nemen om je apparaten aan te sluiten. Er zitten helaas behalve de enkele vast USB-C kabel geen extra kabels bij de adapter, deze zul je dus apart moeten aanschaffen. De extra kabels passen niet in het reistasje bij de adapter dus deze moeten of in een ander tasje of los meegenomen worden, een beetje een gemiste kans in mijn ogen.

De “quick-start guide” heeft helaas geen Nederlands maar geeft goed aan welke mogelijkheden het apparaat heeft. De verschillende types pluggen (zonder randaarde) die op het apparaat zitten en hoe je deze gebruikt.
Er zit een tabel in waarin staat hoeveel vermogen de adapter levert op elke poort en ook bij het gebruik van meerdere poorten. Zoals alle adapters verdeeld hij de 85W over de verschillende poorten als je meerdere apparaten erop aansluit. Dit staat (heel handig) ook achterop de adapter zelf.
Opladen
In totaal kunnen er 5 USB (4 USB-C en 1 USB-A ) apparaten tegelijk opgeladen worden waarbij maximaal 85W geleverd kan worden verdeeld over alle poorten, het maximale voor 1 poort is 70W.
Alle poorten leveren snel opladen d.m.v PD3.0 (met PPS) en QC4+ al zit er wel verschil in de maximale hoeveelheid laadvermogen per poort.
De 220v aansluiting bovenop de adapter is bruikbaar met stekkers uit heel veel landen, de maximale load is 2500W. Het geheel is d.m.v. een zekering beveiligd tegen overbelasting.
Er zit een reserve 10A zekering in het apparaat voor het geval dat de originele stuk gaat.
Dit kan erg handig zijn om een 220v apparaat aan te sluiten terwijl je ook je USB devices oplaadt.

Ik heb getest met meerdere apparaten gelijk getest en om zo zwaardere load te kunnen testen.
Ook heb ik mijn laptop (60W USB-C voeding) aangesloten om te kijken wat dit doet voor de laadsnelheid van de andere apparaten.
De laptop laadt eigenlijk net zo snel op als met de normale voeding, het is een gevoel aangezien ik dit niet hard kan testen.

Het opladen van meerdere apparaten, ik heb kunnen testen met 2 telefoons, 2 tablets en de laptop, valt niet tegen.
Ja, de laadsnelheid loopt terug als je zoveel apparaten tegelijkertijd oplaadt maar hij houdt voor een aantal poorten toch 30W wat in mijn geval voldoende is omdat mijn apparaten (Motorola telefoon, iPhone11,iPad Air 2) en toch niet sneller kunnen laden. De laptop kreeg in ieder geval geen problemen door te weinig laadvermogen.
Ik kan me voorstellen dat als je apparaten hebt die met 100W kunnen opladen deze stroom tekort gaan komen maar er zijn volgens mij nog niet heel veel apparaten die dit over USB aan kunnen.

Het apparaat wordt op 1 plek aan de bovenkant (ongeveer bij het Verbatim logo) wel warm als je meerdere apparaten tegelijjk aansluit maar absoluut niet zo heet dat je je vingers brandt.
Samenvatting
De Verbatim GaN III travel adapter is een compacte, lichtgewicht oplader met een ingebouwde intrekbare USB-C kabel en een bijbehorend reistasje die bovendien in de meeste landen te gebruiken is.
De adapter laadt tot vijf apparaten tegelijk op (vier USB-C, één USB-A), met een totaal maximaal vermogen van 85W, en ondersteunt snel laden via PD3.0, PPS en QC4+.

De universele 220V aansluiting is bruikbaar in veel landen en biedt tot 2500W(10A). De adapter is eenvoudig te gebruiken en wordt niet te heet bij intensief gebruik.

Minpunten zijn het ontbreken van extra kabels en een Nederlandse handleiding.
Voor mij is deze travel adapter een ideale oplossing.
Het (snel) opladen van meerdere apparaten tegelijk is ideaal voor wie dit nodig heeft(en wie niet tegenwoordig), zowel thuis als op reis.
Update 13/08/2025
De afgelopen 3 weken de adapter gebruikt in Peru. Ik ben nog steeds heel tevreden, het opladen van meerdere devices gaat erg goed, maar merk dat bij sommige stopcontacten de adapter te zwaar is en hij gewoon niet blijft hangen in het stopcontact. Dit zal in europese landen niet snel voorkomen maar in Peru (en ook in Thailand aangezien dit dezelfde type stopcontacten zijn) bleef de adapter soms niet hangen en had ik alsnog een losse wereldstekker nodig waarop ik dan de adapter aansloot.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/5VY1dcY7JRBvoB7MdVxyJIj5WrM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/475685/1UM8scddcwT0qsUe8S4warvtTYEApackOZXSUlwluLM6lt4kDa.jpeg?f=620xauto

Heb jij ook een Verbatim Universal Travel Adapter with retractable cable 85W?