€ 94,95 bij tink.be

Reolink Video Doorbell PoE (D340P), met Chime Review

17 juli 2025, laatste update op 17 juli 2025, 486 views Rapporteer
Product gekocht 0

De Reolink PoE deurbel is een prima (starters)deurbel voor mensen met/zonder mechanische gong, het is mogelijk om de wifi-gong te gebruiken samen met een mechanische, als je de deurbel goed aansluit. Niet getest, maar Reolink impliceert dat dit kan. Ook meerdere wifi-gongen zouden volgens hun moeten kunnen. (max. 5, zie foto)

Geef je niet zo veel om ultrascherp beeld en wil je gewoon bang-for-the-buck? Niet verder zoeken. Je kan de deurbel z'n brouwseltjes over FTP uit laten kotsen, RTSP, RTMP, ONVIF of binnen laten houden op een microSD-kaart. (of gewoon yolo de polo niks opnemen :)
Aangenaam verrast door dit apparaat, mocht ik ergens anders een videodeurbel willen/moeten ophangen heb ik mijn keuze alvast gemaakt.

Pluspunten

• Prijs-kwaliteitverhouding
  • Installatie duidelijk digitaal en papier
  • Simpel vergrendelsysteem
  • Chime verbinden feilloos met juiste firmware
  • Prima instelmogelijkheden eigen software

Minpunten

• WebUI a là 2010
  • Zonder UID (Reolink Servers) geen alerts in app
  • Beeldkwaliteit is oké-isch

Gegroet,

Zoals in bovenstaand al omschreven is de Reolink PoE deurbel een prima apparaat, instelgemak staat bij de chinezen hoog in het vaandel. Zij het niet een beetje verkeerd vertaald, maar dat heb je in menig all-you-can-eat ook; niet het einde van de wereld. De deurbel hangt bij mij bij mijn ouderlijk huis, het huis van mijn moeder waar ik nog woon. (iets met woningcrisis, afijn)

Helaas helaas had ik de deurpost verkeerd uitgemeten, deze is evenredig aan de gangmuren te smal om de deurbel op te monteren. Het is een huis uit 1897 dus standaardmaten komt niet in mijn woordplankje voor jammer genoeg :+
Montage was, afgezien van het hout dat niet meegaf, de boor die 2cm te kort was en de klopboormachine die mij een souvenir (spierpijn) heeft gegeven, simpel. Reolink heeft dit doorberekend. Voor een product met adviesprijs ~100 euro prettig, mag vaker gebeuren :)

De deurbel heeft na installatie vooralsnog geen aandacht aan de buitenzijde nodig, monteer de wedge goed zoals omschreven en bewaar het palletje voor eventuele de-installatie ("slot", open te wippen met een platkop of kruiskop). Kotst RTSP, RTMP, ONVIF uit of houdt het binnen via een microSD-kaart.
Meldingen zijn niet te gebruiken in de app als je UID uitzet (via Reolink servers), voor een product waar ik 89,99 euro voor betaald heb niet het einde van de wereld; komt t.z.t. een Home Assistant-server e.d.

Kort maar krachtig: Geef je niet zo veel om ultrascherp beeld en wil je gewoon bang-for-the-buck? Niet verder zoeken, prima ding! MomApproveFactor = :*)

Heb jij ook een Reolink Video Doorbell PoE (D340P), met Chime?