Miele Duoflex HX1 Extra Review
15 juli 2025, laatste update op 16 juli 2025, 287 views
Rapporteer
Product gekocht
Na jaren trouwe dienst begon mijn Miele C3 vooral in de weg te staan in mijn kleine appartement, dus besloot ik de stap te wagen naar een draadloze steelstofzuiger. Ondanks mijn twijfels over de zuigkracht ben ik positief verrast. Hij is krachtig genoeg, handzaam en vooral veel beter in het opruimen van lang haar dan mijn vorige stofzuiger. Voor mijn woonsituatie zijn de accuduur en het volume van het stofreservoir voldoende. Natuurlijk zijn er ook nadelen, zoals het schoonmaken van de borstel, maar daar valt mee te leven. Al met al een goede upgrade voor een klein huishouden. Heb je een groter huishouden, dan is het eerder een handige extra naast een goede snoerstofzuiger.
Pluspunten
- Verrassend sterke zuigkracht
- Niet te zwaar
- MultiFloor opzetstuk met rondraaiende borstel verwijderd zelfs lange haren
Minpunten
- Behoorlijk aan de prijs
- Haren moeten nog zelf van de borstel verwijderd worden
Mijn oude Miele C3 XXL Powerline uit 2017 deed het nog aardig, maar dat logge ding stond in mijn kleine appartement altijd in de weg. En doordat ik er steeds tegenop zag met dat zware ding te slepen – waarbij de kabel dan steeds ergens vast liep, en dat onding altijd op zijn ruggetje kwam te liggen – zat ik al een tijd aan een draadloze steelstofzuiger te denken.
Maar ik had mijn twijfels. Zijn die dingen wel goed genoeg? Hebben ze wel een beetje zuigkracht? En is het de investering in geld wel waard? Ze zijn allemaal behoorlijk aan de prijs... Ik heb de knoop toch doorgehakt. Misschien wel iets te vroeg, want net nadat ik mijn stofzuiger had gekocht, zakte ie overal flink in prijs. Ach ja, zo gaat dat...
Maar als ik even niet aan het geld denk (au au au), dan ben ik aardig tevreden. Het is een handzaam ding, en de zuigkracht heeft me ook echt verrast. Het doet zeker niet onder voor mijn oude snoerstofzuiger. En één ding doet ie in ieder geval beter; mijn oude stofzuiger had altijd moeite met het opzuigen van de lange haren van mijn vrouw. Overal door de kamer lange plukken rood haar, en de stofzuigmond ging er altijd maar een beetje lafjes overheen zonder iets te doen, zodat ik het zelf maar van de grond moest plukken.
Maar met de HX-EB 20 MultiFloor Elektroborstel (tm) krijg ik al dat haar wel van de vloer! Hallelujah! De vloer is nu mooi schoon, en ik hoef niet meer zelf te bukken om plukken op te rapen! Maar... nog wel een dingetje, die lange haren draaien nog wel allemaal om de borstel heen, zodat ik ze nog wel zelf met een schaartje van de borstel moet knippen. Zucht. Gelukkig is de borstel wel redelijk goed uit het mondstuk te halen, maar het was fijn geweest als ze hier iets op bedacht hadden.
Wat de accuduur betreft voldoet dit voor mij prima. Ik woon niet zo ruim, dus heb ik weinig problemen met een wat kortere accuduur. Ik kan me voorstellen dat als je in een kast van een huis woont, je deze stofzuiger eerder aanschaft als een extra stofzuiger naast de hoofdstofzuiger. Voor het volume van het stofreservoir geldt hetzelfde; prima voor een klein appartement, waarschijnlijk al snel te weinig voor een beetje redelijk huis.
Op het ophangssysteem heb ik weinig aan te merken. Makkelijk te installeren en doet wat ie moet doen. Design is ook fraai, voor als je iemand bent die de hele dag naar de stofzuiger kijkt. Wel een beetje jammer dat het allemaal in China wordt gemaakt, maar wat doe je eraan. Tja, wat kan ik er meer over zeggen? Deze stofzuiger zuigt... best goed.
En de C3 XXL Powerline? Die staat nu in de schuur. Sorry, ouwe jongen, je was iets te zwaar en te lomp.