Ik heb deze monitor samen met zijn broertje
Dell P2425 (zonder USB-c hub) gekocht als dual screen setup voor mijn thuis werkplek. Dit is ter vervanging van twee zeer oude Lenovo monitoren die nog een blauwe analoge D-sub aansluiting hadden.
Ik kwam er al snel achter dat de monitor voor mijn toepassingen eigenlijk te weinig USB aansluitingen heeft. Ik heb een muis, toetsenbord, speaker/microfoon, en webcam die aangesloten moeten worden. Dat kreeg ik allemaal niet (netjes) voor elkaar, en ik heb mijn toevlucht genomen in een
dockingstation. Ik kan dus niet veel zeggen over de prestaties van de USB-c hub van de monitor, omdat ik die niet gebruikt. De monitor heeft nu alleen de voedingskabel en de displayport kabel aangesloten, verder niets.
Het is fijn dat je de monitor in hoogte kunt instellen en kunt kantelen. Maar als dat eenmaal goed staat zit ik er verder niet aan. Je kunt de monitor ook 90 graden draaien, maar die functie heb ik nog nooit gebruikt. De monitor staat stabiel op z'n voet, dus geen gewiebel.
Ik gebruik de monitor voornamelijk voor kantoorwerk, en heel soms wat foto/video werk. Gamen doe ik niet. Ik ben heel blij met de beeldverhouding van 16:10. Dat geeft een groter werkoppervlak bij dezelfde beelddiagonaal. Ik gebruik een refresh rate van 100 Hz omdat het kan, maar ik merk voor mijn toepassingen weinig/geen verschil met een refreshrate van 60 Hz. De resolutie van 1920x1200 is voor mij prima. Bij een hogere resolutie zou ik de schaling in Windows hoger zetten, en zou ik dus niet meer werkoppervlak hebben.
De beeldkwaliteit is prima. Strakke en goede kleuren. Maar ik besef me dat ik geen kritische gebruiker ben. Ik heb de kleuren van de monitor iets aangepast (Custom Mode R=95%, G=95%, B=100%) zodat ze beter matchen met de andere monitor die ik gebruik, die op Preset Mode "Standard" staat. Brightness en Contrast heb ik op beide monitoren allebei op 75% staan. Dat betekent dus dat de helderheid van 300cd/m^2 meer dan voldoende is voor mij. Moet wel zeggen dat ik nooit direct (zon) licht op mijn monitor heb.
Prima no-nonsense monitor dus. Achteraf gezien had ik ook de versie zonder USB-c hub kunnen kopen, omdat ik die nu helemaal niet gebruik. Maar ik had geen zin om hem daarvoor terug te sturen en wellicht ga ik de USB-c hub ooit nog gebruiken. Geen spijt van mijn aankoop.