€ 109,- bij codima

Crucial BX500 2TB Review

LucW2
13 juli 2025, laatste update op 13 juli 2025, 87 views Rapporteer Product gekocht

Crucial BX500 2TB

Hoeft niet altijd aan een sata SSD behuizing liggen, dus is best check, dubbel check ....

Pluspunten

• Niet mogen ontdekken

Minpunten

• Niet herkent ook niet door aparte satacontroller

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Hoeft niet altijd aan een sata SSD behuizing liggen, dus beste check is dubbel check dus een sata controler gebruikt (foto), geen herkenning, dan op de laptop proberen ... werd niet herkent Een andere sata controler geleend en werd niet herkent.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/DC-oEQ9nABKzLz3Nj40XKKJ3MrI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1UAVPfZTk8x0GQBObkP8fFjZVYrZGTLhJen2lgfUhfhJaAthZr.jpeg?f=620xauto

Laatste poging: andere SSD behuizing leeg gehaald en aangesloten, ook hier weer, niet herkent.

Teruggestuurd naar Amazon NL en krijg mijn € 118,= teruggestort. Daar doen ze bij Amazon nooit moeilijk over is mijn ervaring.

Is Crucial slecht?

Dat hoeft niet, heb er nog twee van 2Tb van ander model MX500 (foto hieronder) en die zijn uitstekend, worden goed gebruikt als externe SSD's voor de HP Omen L40 pc of met de Dell Precision laptop.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/vqolZRrdxVAI4W0Mj5E3kpwPqAk=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1UAVPfFaODAaz3a6MiF13DMEGOXH5eTberZlIoSiuYuM71s13a.jpeg?f=620xauto

Die zitten in zo'n goedkoop AliChinees houder en ook die werken perfect en halen 480 mb p/s dat op zich niet heel snel is, maar voor foto, HD Video en afbeeldingen opslag prima is.

Heb jij ook een Crucial BX500 2TB?

SATA aansluitingen zijn in principe niet Plug & Play.

Je zal daarom eerst alles moeten afkoppelen of alle stroom eraf voordat je SATA gaat aansluiten.

Anders kan je schade krijgen aan je SSD opslag medium.

USB (icm derde partij opslag) is vaak wel, maar niet altijd Plug & Play.
Ik heb precies gedaan in de volgorde hoe het hoort.
Heb hier 5 sata van elk 2 Tb ssd's liggen voor opslag backup.
Eerste keer in een externe behuizing (usb-c) die ik al eerder gebruikt had. De 2e keer in een andere sata behuizing met usb-c connectie van een ander merk, pas de derde keer met een controler.
Sowieso vervelend dat je dit overkomen is.

Wanneer je alles volgens het boekje deed weet ik het ook niet waaraan het dan wel lag. :?

Ik heb zelf nog een aantal BX-en liggen van Crucial maar van kleiner formaat, ik meen tussen 128 en 480.

Ik zal eens kijken of die ook troubles geven bij externe SATA -> USB 3 behuizingen.