€ 1.437,14 bij Amazon.nl Marketplace

ASUS Zenfone 10, 8GB ram, 256GB opslag Groen Review

13 juli 2025, laatste update op 13 juli 2025, 86 views Rapporteer
Product gekocht 0

Heb deze telefoon ondertussen twee jaar in gebruik en over het algemeen ben ik nog steeds een tevreden gebruiker, maar de telefoon heeft ook een paar nadelen die ik even wilde uitlichten voor andere gebruikers.

Pluspunten

• Snelheid
  • Formaat
  • Batterijduur
  • Kwaliteit video-opnames

Minpunten

• Simslot = zwakke plek
  • Fotokwaliteit bij zoomen
  • Schermhelderheid bij zon

Postief

Zoals de meeste gebruikers die interesse zullen tonen in deze telefoon ben ik erg gecharmeerd van het formaat en prestatieniveau. Zoek je die combo dan zijn er eigenlijk maar 3 apparaten op de markt, de Zenfones, de Galaxy S23/24/25 en de standaard iPhone.

Ook na 2 jaar blijft het toestel super vlot aanvoelen en werken.

De vingerafdrukscanner werkt over het algemeen ook erg goed, enkel als je vinger wat vettig is faalt ie soms.

De videoopnames die dit toestel maakt zijn echt fenomenaal goed. De ingebouwde gimball levert uitstekend werk, de slomo functionaliteit met hoge framerate werkt super en ook de geluidsopnamekwaliteit van video's is erg goed. Nooit eerder gehad dat bv. concertopnames zo goed overkomen bij afspelen.

Negatief

Niet helemaal negatief, maar schermhelderheid/afleesbaarheid bij volle zon is wel een dingetje bij dit toestel. Je moet de helderheid dan helemaal naar 100% opschroeven om het scherm te kunnen aflezen.

Waar de video-opnames super zijn, ben ik over de fotokwaliteit minder te spreken. Zonder zoom is het gewoon ok, maar zodra je nog maar een beetje inzoomt en vervolgens naar de details op een foto kijkt is het één vlekkenbrij. Als fotokwaliteit voor jou belangrijk is zou ik een ander toestel kiezen.

Tenslotte is in het ontwerp het simslot dat zich op de hoek linksonder bevindt een zwakke plek. Ook bij een lichte val, met hoesje, raakt er makkelijk iets intern beschadigd waardoor dit niet meer werkt.
Toestel is bij mij in die 2 jaar 2 keer van de bankleuning afgevallen, eerste keer waren zowel simslot als usb-connector niet meer werkend. Tweede keer enkel simslot 1 dat niet meer werkt (simslot 2 gelukkig wel nog).
Ok, je moet je toestel niet laten vallen, maar zo'n gevoeligheid voor kleine valpartijen heb ik bij vorige toestellen nooit ervaren. Online zijn ook andere melders van zelfde issue te vinden, ook bij vorige generatie Zenfone. In mijn ogen is het toch ook een designfout en had simslot beter op zijkant gezeten.

Heb jij ook een ASUS Zenfone 10, 8GB ram, 256GB opslag Groen?