Duux Whisper 2 - Grijs Review
11 juli 2025, laatste update op 11 juli 2025, 259 views
Rapporteer
Product gekocht
In eerste instantie een goedwerkend verkoelend product voor op de slaapkamer. Het is aan de lage kant, maar makkelijk te monteren, esthetisch niet verkeerd en verbazingwekkend stil.
Helaas begon de ventilator binnen 2 weken met tikken tijdens het draaien, tot aan luide knallen toe.
Het product is omgeruild, maar zonder succes. De nieuwe ventilator heeft een licht zichtbare en hoorbare trilling in de pen waarop de bladen bevestigd zitten. En waar de geretourneerde ventilator fluisterstil was, maakt deze een zoemend geluid. En de tik! Die is er vanaf het begin...
Kortom, mooi, maar inconsistent, storende geluiden en niet duurzaam naar deze twee ervaringen.
Één ster bij gebruik van alle functionaliteiten - het heeft in mijn geval niet geleverd wat het product beloofd. Twee sterren zonder gebruik van de draaimodus - het is niet waarvoor je betaalt, en hoelang het oké werkt is nog maar de vraag.
Pluspunten
- Stille ventilatorbladen
- Verticaal en horizontaal draaiend
Minpunten
- Bouwkwaliteit
- Tikken/kraken
2 van 5 sterren (Slecht)
De Duux Whisper 2 komt ongemonteerd geleverd. De ventilator is makkelijk in elkaar te zetten. Bovendien is hier geen extra gereedschap voor nodig - de benodigde kruiskop wordt meegeleverd en kun je opbergen onder de voet van de ventilator.
De ventilator is een prima verschijning als het om ventilatoren gaat. Hoewel het plasticgehalte hoog is, zijn de kleurstelling en afwerking voldoende om hier een ruimte mee op te leuken. Let wel, de ventilator is naar mij idee relatief laag, zelfs al zijn ventilatoren nooit echt hoog.
De Duux Whisper 2 heeft verschillende standen, is gemakkelijk te programmeren, verplaatst voldoende lucht, en de combinatie van verticaal en horizontaal draaien zorgt voor een aangenamere verplaatsing van lucht in de ruimte. In combinatie met de windstand waarin de ventilator de snelheid varieert, voelt de verkoeling van de ruimte natuurlijk en prettig. Vooral in vergelijking met een ventilator die de hele nacht op jou gericht staan. Bovendien is/was de ventilator fluisterstil - je hoort niets, maar voelt dat het aanstaat.
Helaas was dat binnen twee weken anders. De ventilator begon met tikken tijdens het draaien. In het begin waren dit zachte tikjes bij het bereiken van van de maximale draaistand tijdens het roteren - links, rechts, boven onder. Na een paar dagen veranderde deze tikjes in luidere knallen. In het geval van dit model was dat vanaf het vooraanzicht bij het bereiken van volledige rotatie naar rechts, linksboven én linksonder. Dit was niet zomaar storend, maar liet ons echt wakker schrikken - alsof iets brak of iets zwaars omviel.
Het product is omgeruidl voor hetzelfde model. Het was fijn dat de ventilator even gemakkelijk te demonteren was als te monteren, dus snel stond er weer een nieuwe. Helaas maakt deze een storend geluid vanaf het begon, met name ten op zichte van het product dat we eerst hadden. Deze maakte een afwisselend zoemend geluid als een wat oudere vriezer met ijsaanslag die moet bijbenen in de zomermaanden. Daarom heb ik de ventilator bekeken zonder de bladen. Het lijkt alsof de motor niet goed uitgebalanceerd is. Er is een licht zichtbare en hoorbare trilling in de pen waarop de bladen bevestigd zitten. Nog vervelender, of eigenlijk niet want we kunnen het daarom gelukkig retourneren, is dat deze al tikt vanaf het begin. Het volume van het tikken neemt toe des te zwaarder de lading: alleen motor = zichtbaar knikken, alleen achterkap = kleine hum, achterkap + bladen = zachte tik, achterkap + bladen + beschermkap = luide tik.
Naar mijn idee is het materiaalgebruik en de bouw van dusdanige kwaliteit dat ik dit product niet kan aanraden. Hoewel het prima werkt en relatief stil lucht kan verplaatsen als je de ventilator stilzet, heb ik meer vertrouwen in één goedkopere en vanaf het begin iets luidere variant. Wil je gebruik maken van alle functionalilteiten van dit product, dan is mijn ervaring dat je geluk moet hebben. In mijn geval was het noch stil, noch duurzaam.