BroadLink RM4C Mini Review
BroadLink RM4C Mini – Budgetoplossing met maximale controle.
De BroadLink RM4C Mini Wi-Fi IR Blaster is voor mij hét betaalbare alternatief voor de dure Mitsubishi Heavy Industries WiFi-modules. Tot nu toe werkt alles perfect. Ik kan moeiteloos modi instellen én informatie terugkrijgen over de actuele status, zoals:
Ondersteuning voor koelen, verwarmen en ventileren.
Instelbare blaasintensiteit (ventilatorsnelheid).
Mogelijkheid tot koppeling met een externe temperatuurmeting voor nauwkeurigere klimaatregeling.
Hierdoor kan ik eenvoudig een duidelijk en functioneel climate-dashboard maken in Home Assistant, waarbij ik de werkelijke temperatuur en de gewenste temperatuur mooi naast elkaar toon.
Pluspunten
Werkt snel en intuïtief via de Broadlink-app Prijs is zeer voordelig in vergelijking met alternatieven. Functioneert betrouwbaar zonder verbindingsproblemen of uitval. Makkelijk te combineren met een tweede climate sensor voor bepalen huidige temperatuur Zeer scherp geprijsd ten opzichte van officiële WiFi-modules voor veel AC's
Minpunten
Voor volledige integratie in Home Assistant is HACS met SmartIR nodig IR-communicatie vereist een directe zichtlijn tussen zender en ontvanger
Om de RM4C Mini goed werkend te krijgen in Home Assistant, heb ik HACS toegevoegd aan mijn setup (https://hacs.xyz/docs/use/) en gebruik ik SmartIR (https://github.com/smartHomeHub/SmartIR).
Mijn specifieke Mitsubishi Heavy units stonden niet in de standaard SmartIR-configuratie:
[AC SLAAPKAMER]
[AC SLAAPKAMER]
- Mitsubishi Heavy SRK 25ZS-W (wandmodel)
- Mitsubishi Heavy buitenunit SRC25ZS-W R32
- Mitsubishi Heavy 50ZS-W (wandmodel)
- Mitsubishi Heavy SRK 25ZS-W (wandmodel)
- Mitsubishi Heavy buitenunit SCM50ZS-W (gekoppeld aan beide wandmodellen)
Beoordeel deze review:
/u/378130/crop68947bffb2d8f_cropped.png?f=community)