Nothing Headphone (1) (Zwart) Review
10 juli 2025, laatste update op 25 september 2025, 170 views
Rapporteer
Product gekocht
Om het kort samen te vatten, in 1 woord "Uitstekend!".
EDIT: Op het moment is de audio kwaliteit van de bass weergaven achteruit gegaan via de huidige Firmware update. Bij aankoop raad ik aan deze koptelefoon momenteel niet te updaten in de Nothing X app!
Zodra dit probleem is opgelost zal ik het in deze review weer updaten (volgens support is dit bij hen bekend en wordt er aan gewerkt)
Omdat ik eerlijk wil blijven over de review en status van het product voor de kopers, blijft de uitgebreide toelichting staan, maar houdt in gedachten dat dit geldt voor de Firmware zoals het uit de doos komt, en niet voor de huidige status van het product na de update.
Pluspunten
- Dynamiek
- Bass weergaven
- Pasvorm
- Bouwkwaliteit
- (app) EQ mogelijkheden
Minpunten
- Kan niet enkel met kabel geluid geven (moet accu gebruiken)
- Firmware Update heeft de koptelefoon (tijdelijk) slecht gedaan in bass weergaven
Dit is mijn 2e nothing audio aankoop, en ben hier net als de vorige aankoop (Nothing ear) enorm tevreden mee. Het heeft alles wat ik wens in een koptelefoon. Draadloos èn bedraad, met zowel USB-C als Jack aansluiting. Als eerste is de pasvorm zeer goed, het klemt rustig op je hoofd maar zit tegelijkertijd stevig genoeg zodat het niet zomaar van je hoofd kukelt bij beweging. De app werkt goed en doet wat het moet doen, zonder enige tekortkomingen. De EQ heeft voor iedereen wat wils naar mijn mening, zonder het geluid er onder te laten leiden. Persoonlijk houd ik van behoorlijk aanwezige bass (V shaped EQ), wat de "bass enhancement" uitstekend aanpakt. Deze functie onderdrukt de mids en highs niet en behoudt ze in zijn recht, wat vele andere koptelefoons die ik getest heb niet aankonden en terug moesten. De noise canceling is goed, vergelijkbaar met vele andere koptelefoons van dezelfde prijsklasse, net als de transparantie modus (hoewel je eigen stem wat vol klinkt, heb ik daar persoonlijk weinig last van).
Het extraatje wat persoonlijk een groot pluspunt is, is dat de EQ lokaal opgeslagen wordt in de koptelefoon, wat inhoudt dat wanneer je switched naar je PC of ander apparaat zonder de Nothing app, je dezelfde EQ meeneemt in de luister ervaring voor bijvoorbeeld je games of films/series.
Deze koptelefoon heeft een goede bouwkwaliteit, maar heb wel gezien bij reviewers op youtube, dat als je ze veel om je nek laat hangen, ze zichzelf wat kunnen bekrassen op het metalen vierkante frame.
Verder is de batterijduur prima met 35 uur mèt noise canceling of transparantie modus. De passieve noise canceling is overigens ook beter dan alternatieven.
Als slot geef ik deze koptelefoon een 9/10.