Gigabyte Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16G Review
9 juli 2025, laatste update op 9 juli 2025, 201 views
Rapporteer
Product gekocht
De AMD RX 9070 XT levert fantastische prestaties. In games als MSFS2024 draait alles soepel op 1440p, zelfs met zware add-ons. De kaart blijft stil en koel, en de prijs-prestatieverhouding is uitstekend.
Het enige nadeel zijn de AMD-drivers. Bij sommige titels, zoals Microsoft Flight Simulator 2024, had ik last van crashes en kleine bugs die duidelijk aan de software liggen.
Als AMD de driverproblemen weet te verbeteren, is dit zonder twijfel een van de beste GPU’s op de markt. Hardwarematig is hij nagenoeg perfect.
Pluspunten
- Hoogwaardige materialen
- Ontwerp
- Efficiëntie
Ik gebruik de RX 9070 XT nu al een tijdje, en ik moet zeggen: dit is een geweldige grafische kaart. De prestaties zijn simpelweg indrukwekkend. In zware titels zoals MSFS2024 draait alles soepel op hoge instellingen en 1440p, zelfs met veel add-ons geïnstalleerd. De koeling is efficiënt en het energieverbruik blijft binnen de perken, zeker gezien de prestaties die je ervoor terugkrijgt.
Het enige echte minpunt zijn de AMD-drivers. Ik heb af en toe problemen gehad met stabiliteit en compatibiliteit, vooral bij Microsoft Flight Simulator 2024. Soms zijn er kleine bugs of crashes die duidelijk drivergerelateerd zijn. Hopelijk kan AMD dit met toekomstige updates oplossen.
Afgezien daarvan is de RX 9070 XT een bijna perfecte GPU. Als je bereid bent om af en toe wat geduld te hebben met de software, krijg je in ruil daarvoor geweldige prestaties voor een eerlijke prijs.