Dreame X50 Ultra Complete Zwart Review
8 juli 2025, laatste update op 8 juli 2025, 1.968 views
Rapporteer
Product gekocht
Goed begin is het halve werk… zou je denken. Maar helaas moesten wij tot een andere conclusie komen.
Pluspunten
- Relatief stil
- Doet het werk redelijk goed
Minpunten
- Snel defect
- Houd ruime marge om tafelpoten
- Botsproof niet zo goed
- Niet te begrijpen volgorde schoonmaken
2 van 5 sterren (Slecht)
In eerste instantie erg enthousiast ondanks dat we zagen dat de machine een ruime marge van ca 2-2,5 cm bij de tafelpoten aanhoud waar niet schoongemaakt wordt, ondanks uitklapbare borstels en dweilen.
Is relatief stil (de stilste vande robots die we gehad hebben - dit is ons 3e merk). Heeft afhankelijk van de instellingen een behoorlijke tijd nodig om ca 90 m2 schoon te maken (bijna 2 uur) bij dweilen en stofzuigen in de beste stand zeg maar. Maakt wel goed schoon en is ook aan het vuile dweilwater terug te zien.
Helaas: met 14 dagen ging de machine defect/in storing met de melding “abnormaal waterniveau”. Het water werd bij de dweilpads wel afgegeven maar niet meer opgezogen waardoor het filter vol met water kwam te staan.
Reparatie (bij MediaMarkt) heeft meer dan een maand geduurd om daarna weer aan de slag te kunnen. Voor een maand… toen kwam dezelfde storing weer terug. MM wil nogmaals een reparatie uitvoeren ipv een nieuw exemplaar te geven dus momenteel staat ie daar weer (tegen beter weten in).
Daarnaast is de machine eigenlijk best goed botsproof, maar soms rijdt ie dingen toch gewoon aan of schuift deze zelfs gewoon uit de weg (hondenbak op standaard). De schoonmaakroutine in de volgorde is onbegrijpelijk. Komt soms wel 4x op eenzelfde locatie terug, maar goed, hij werkt wel alle plekjes in huis af.
Gebruikersinterface is vrij gemakkelijk en je kunt goed aangeven waar de machine niet mag komen (wel zo handig als ie niet goed doet wat ie moet doen: herkennen van obstakels) want dan kan je in ieder geval voorkomen dat ie bijvoorbeeld over kabels rijdt.
Al met al een dompertje op de goede start. Ben bang dat ook een 2e reparatie niet veel gaat helpen maar om ook wettelijk gedekt te zijn (om later evt geld terug te krijgen) toch onder garantie uiteraard laten doen. We wachten maar af.