€ 2.599,- bij Levix Computershop

MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC Review

7 juli 2025, laatste update op 7 juli 2025, 604 views Rapporteer

Fantastische ervaring en momenteel de goedkoopste kaart (€ 2059 voor betaald)

Pluspunten

• Stil
  • Koel
  • 'klein' en licht

Minpunten

• Problemen met installeren

Ik heb lang zitten twijfelen over de aanschaf van de RTX 5090 maar omdat ik ook in VR zit met racespellen en vliegspellen is dit voor mij wel een must. De prijzen van de kaarten hielden me voor lange tijd tegen maar nu hij rond de 2000 is had ik het er toch voor over.

De kaart is niet zo groot en redelijk licht (mijn huidige kaart was een 7900 XTX en die heeft ongeveer hetzelfde formaat en gewicht. De 7900 XTX had zelfs een support bracket en dat heeft deze niet.

De prestaties zijn fantastisch in ieder geval en ik heb nog geen enkel probleem ondervonden maar ik gebruik hem ook pas een dag en heb alleen nog RDR2 en MSFS2020 gespeeld (in VR).

De kaart blijft mooi koel en is heel stil (fancurve wel aangepast) .Mijn powersupply heeft een speciale 12 pin connector (FSP Hydro TI PRO 1000W) en ik heb die ook gebruikt ipv de meegeleverde connector van 4x1. Tijdens was testen heb ik de kabel gevoeld en deze werd niet eens echt warm.

Ik heb hem undervolt met MSI afterburner op 2800 Mhz bij 900 voltage (dit zou een veilige undervolt moeten zijn en ik heb deze ingesteld zonder verder te testen. Dus waarschijnlijk kan het nog beter). In ieder geval draait alles top en blijft de kaart heel koel (onder de 70 graden).

Al met al ben ik dus heel tevreden hiermee en ga hem binnenkort verder testen met vooral VR

Heb jij ook een MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC?

Mooie duidelijke review.

Je geeft als minpunt "Problemen met installeren". Welke problemen liep je gegaan? Ik lees dat niet in je review.
Ik had er een amd 7900xtx inzitten. Bij de eerste testen werd mijn kaart niet herkend. Zelfs niet met een volledige uninstall van de amd drivers. Uiteindelijk alles verwijderd in windows safe mode en daarna werd de nieuwe kaart wel herkend en kon ik de drivers installeren
Dat is apart inderdaad. Fijn dat het alsnog gelukt is.

Als je gewone uninstall had gedaan kon je nog eventueel DDU proberen: https://www.guru3d.com/do...ver-uninstaller-download/
Yep, daar was ik ook op uitgekomen. Eerst had ik hem gewoon gedraaid en dat ging nog niet goed genoeg, pas in safe mode lukte het uiteindelijk (stond ook aangegeven dat dit het beste was maar ja, je weet het, je wilt alles te snel doen :) )
Hoe hoog is die vga houder eigenlijk?
Geen idee eigenlijk. Ik las toevallig in een andere review dat deze erop zit maar ik heb hem zelf niet gezien of gebruikt
Dus. je hebt er niks tegen de videokaart aanzitten.
Nee, hij is niet zo zwaar dus het voelde prima aan zo