€ 101,25 bij Galaxus

MSI MAG Coreliquid E240 Zwart Review

2 juli 2025, laatste update op 2 juli 2025, 154 views Rapporteer

Goede koeling, ook bij dit warme weer!

Pluspunten

• Goede koeling!
  • Meer RGB ledjes altijd geinig

Minpunten

• Weer een stukje software erbij als ik die ledjes wil besturen

Met de hoge temperatuur eind juni begin juli 2025 werd m'n CPU opeens behoorlijk heet terwijl ik al jaren op de water koeling zit, geconcludeerd dat m'n huidige AIO water koeler aan vervanging nodig was (wist niet eens dat die dingen na een paar jaar minder goed koelen?) na een beetje op pricewatch te hebben rondgeklikt en gezocht ben ik uitgekomen bij de MAG CORELIQUID E240 van MSI.

Gekocht bij Paradigit, top zoals altijd.

Installatie was makkelijk, koeling van m'n CPU is weer helemaal top, weer wat extra RGB gebeuren in die kast is altijd geinig. Het enige "minpunt" is dat het weer een extra programma vereist om die kleurtjes te configureren, maar ach, dat is tegenwoordig ook bij ieder stukje hardware het geval 🤷‍♂️

- - -

Gebruikt met deze relevante hardware:
- CPU: i7-12700KF
- MOBO: Gigabyte Z790 Gaming
- CASE: Be Quiet Dark Base Pro 900

Resultaten na een dag gebruik:
Bij idle / beetje simpel browsen: ~40'C
Tijdens gamen: ~70'C
(nog steeds veel te warm hier trouwens, ik denk normaal ~35'C & ~65'C)

- - -

Scores:

Koeling: 9/10
(doet het goed, zie bovenstaande temperaturen)

Looks: 8/10
(netjes en niet "overdreven cool" met domme vlammen of draken of whatever)

Leds: 7/10
(Het licht allemaal op maar niet storend, de 'puck' licht minder op dan m'n vorige maar daar ben ik juist blij mee, rgb fans geinig en door gebruikte standaard installatie-oriëntatie niet storend, fans heel duidelijk en mooi gekleurd maar geven vrij weinig licht af, wederom blij mee. Mis wel wat configuratie opties vergeleken met de vorige die ik van NZXT had, maar doet me ook niet zo veel)

Geluid: 7/10
(nauwelijks tot niet te horen tijdens het gamen als de kast dicht is & ik al het geluid even uit zet, wel hoorbaar als de kast open is, niet te horen bij normaal gamen of film kijken en dichte kast)

Overall: 8/10 👍

Heb jij ook een MSI MAG Coreliquid E240 Zwart?

Welke CPU heb je en welke temp behaal je dan bij normaal en full load....?
Maakt de pomp veel geluid of niet etc...

Koelt goed is wat te algemeen zonder complete informatie

[Reactie gewijzigd door magerhert op 2 juli 2025 13:21]

Goed punt! mijn fout!
- Gebruikte processor: i7-12700KF
- Bij idle / beetje simpel browsen ~40'C
- Tijdens gamen ~70'C
- Beide bovenstaande temperaturen gemeten tijdens de huidige hitte golf, het is momenteel 33 graden waar de PC staat, dus het zal nog een paar graden lager uitvallen op een normale dag

De "koelt goed" opmerking was vooral in vergelijking met de vorige (een paar jaar oude NZXT Kraken X52) die gewoon door ouderdom te ver leeg is verdampt ofzo (?!?!?!?) want daar was de idle temp ~55 en schoot ie tijdens gamen naar ~95, dus in vergeleken met dat is het een duidelijke verbetering.

Laat maar weten als je meer op of aanmerkingen hebt, nogmaals dank voor de extra vraag, bovenstaand had ik natuurlijk gewoon in de review moeten zetten! 👍

[Reactie gewijzigd door OH-MSI-85 op 2 juli 2025 21:12]

Dank je voor de genomen moeite, excuses niet nodig hoor. Elke review verdient evenveel respect.

Zou je nog iets kunnen zeggen hoe jij het geluid niveau van de pomp en de fans ervaart.
Nauwelijks tot niet hoorbaar als je kast dicht is (alleen de fans zijn te horen als die echt vol uit gaan, wat ze niet doen tenzij je echt dikke benchmarks of render taken gaat draaien of zo) wel een klein beetje hoorbaar als je een open kast fijner vind, maar verre van luid of storend.

Heb originele review even uitgebreid aan de hand van je 2 vragen tot nu toe, laat maar weten als je er nog meer hebt! :)