€ 360,99 bij NBB.com

MSI MPG X870E EDGE TI WIFI Review

30 juni 2025, laatste update op 30 juni 2025, 53 views Rapporteer

Al maanden zocht ik naar een bord met goede bouwkwaliteit, minimale lane-sharing (of die ik tenminste acceptabel vind), en goede klantenservice. Uiteindelijk ben ik bij dit moederbord terecht gekomen tijdens een uitverkoop. Voor de volle mep is hij wel echt duur, maar je hebt in tegenstelling tot sommige andere borden op het moment wel wat meer zekerheid als je de nieuwe AMD CPU's wil gebruiken.

Pluspunten

• Redelijke lanesharing
  • Post code display
  • Goede, stevige bouwkwaliteit
  • Toolless installatie van M2s
  • Mooie opmaak met spiegelende/zilveren elementen
  • Goede hoeveelheid USB-ports
  • Wi-FI

Minpunten

• Prijs
  • LED waar je het met een air cooler niet gaat zien

Ben al enkele maanden aan het afwegen welke moederbord ik zoek voor de 9800x3D, met een redelijk aantal M2-slots die goed af te stemmen zijn met keuzes van USB-ports (tegen lane-sharing). Zeker ook na het bekijken van welke borden vaker problemen hebben met de 9800x3d en dus ook de kwaliteit van klantenservice indien er iets fout mocht gaan. Tegelijkertijd kwamen er redelijke kortingen op dit bord waardoor het betaalbaarder werd. Dus ik kwam uiteindelijk bij dit moederbord van MSI terecht. Ik heb nog nooit eerder een MSI-moederbord gehad, maar ben er tot nu toe erg blij mee al is hij wel aan de dure kant.

Heb jij ook een MSI MPG X870E EDGE TI WIFI?