Samsung The Frame QLED LS03D (2024) 65" Wit Review
Deze Samsung The Frame 65” aangeschaft ter vervanging van een LG B9 OLED, die kampte met burn-in en opstartproblemen. Ondanks superieure zwartwaarden bij OLED, bewust gekozen voor QLED om herhaling van inbranden te voorkomen, met een jong kind in huis blijft content soms langdurig gepauzeerd staan.
Design en Art Mode gaven de doorslag. Na eindeloos reviewen besloten om niet verder te vergelijken en gewoon over te gaan tot aanschaf. De installatie vereist precisie: in plaats van één wandbeugel worden er twee meegeleverd, wat exacte uitlijning vraagt. Er is enige marge voor correctie, maar voorkomen is beter.
Beeldkwaliteit is overtuigend: goede helderheid, acceptabele zwartwaarden en degelijke kijkhoek voor een edge-lit QLED. Het matte scherm maakt echt verschil in reflectiebeperking. Apparatuur (Ziggo, Switch, Apple TV) via de One Connect aangesloten, werkt vlekkeloos. Al met al een doordachte keuze die zowel esthetisch als technisch uitstekend voldoet.
Pluspunten
- Mat scherm met lage reflectie
- Strak design & Art Mode
- One Connect Box
Minpunten
- Zwartwaarden en kijkhoek
- Montage met dubbele beugel
De Samsung The Frame 65” hebben we aangeschaft ter vervanging van onze LG B9 OLED, die last kreeg van inbranden én steeds trager opstartte. Hoewel OLED visueel indrukwekkend blijft qua zwartwaarden en contrast, hebben we bewust gekozen voor deze QLED-oplossing vanwege het lagere risico op inbranden. Met een jong kind in huis blijft content soms lang op pauze staan, dat is vragen om problemen bij OLED.
Wat direct opvalt aan The Frame is het design. De combinatie van het matte scherm, verwisselbare lijsten en Art Mode maakt deze tv een esthetisch aantrekkelijk onderdeel van het interieur. We hebben eindeloos reviews gelezen, maar uiteindelijk besloten gewoon de knoop door te hakken. En geen spijt: de beeldkwaliteit is helder, kleuren zijn levendig en de matte afwerking minimaliseert reflecties effectief, zelfs bij veel daglicht.
Installatie vraagt wat meer aandacht dan gemiddeld: de twee meegeleverde muurbeugels moeten exact waterpas gemonteerd worden. De bijgeleverde sjablonen helpen, maar meten blijft cruciaal. Na installatie hebben we alles via de One Connect Box aangesloten (Ziggo, Apple TV, Switch). Deze centrale aansluiting werkt perfect en houdt bekabeling uit het zicht.
De zwartwaarden zijn uiteraard niet zo diep als bij OLED en de kijkhoek is wat beperkter, maar dat wisten we vooraf. Voor onze gebruikssituatie weegt dat niet op tegen de voordelen. Art Mode is verrassend leuk in dagelijks gebruik; we hebben nu echt een ‘schilderij’ aan de muur dat ook tv is.
Kortom: een gebalanceerde keuze voor wie beeldkwaliteit én design belangrijk vindt, met als bonus een praktische matte afwerking en slimme aansluiting via de One Connect.