Reolink RLC-830A Review

26 juni 2025, laatste update op 26 juni 2025, 168 views Rapporteer

Zeer goede prijs- kwaliteitverhouding. Goede beeldkwaliteit, ook ‘s nachts. Op afstand beweegbare camera is nuttig als je rond wil kijken.
De camera bied heeft ook een floodlight, zeer fijn voor bijvoorbeeld home automation.

Makkelijk te installeren via de app of met third party software.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Goede beeldkwaliteit
  • Uitgebreide configuratie-mogelijkheden
  • Prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

• Brede kabels aansluitingen (zie toelichting)

Lang onderzoek gedaan naar beveiligingscamera’s die ik kon aansluiten op eigen NVR-software draaiend op mijn home-server.
Ik gebruik Frigate als NVR-software en wilde minimale afhankelijkheid van cloud-configuraties of afhankelijkheid van de fabrikant van de camera.
Andere eisen waren scherpe beeldkwaliteit (minimaal 1440p), een beweegbare camerahead en goed nachtzicht.

De RLC-830A heeft dit in mijn ogen allemaal, voor een scherpe prijs. Ik heb de camera aan het huis gemonteerd en na installatie ging het instellen via de app van Reolink zelf als later via mijn eigen NVR-software vrij eenvoudig. Ik heb gekozen om de camera via PoE te voorzien van stroom en netwerktoegang tegelijkertijd. Dit scheelt weer in de hoeveelheid gebruikte kabels.
Hoewel niet alle functionaliteiten die via de Reolink app beschikbaar zijn, te gebruiken zijn via mijn NVR-software, ben ik alsnog meer dan tevreden over dit product.

Het enige echte nadeel wat ik heb ervaren was tijdens het monteren van de camera. De camera heeft standaard zowel een Ethernet (PoE) als een analoge stroomaansluiting. Dit zorgt voor veel kabels als je heb strak tegen de muur monteert en iets om rekening mee te houden als je zoals in mijn geval gaten moet boren in de muur. Je kunt er ook voor kiezen om de stroomaansluiting af te knippen als je voor PoE gaat.

Heb jij ook een Reolink RLC-830A?