CMF Phone 2 Pro Wit Review
24 juni 2025, laatste update op 24 juni 2025, 292 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima budget telefoon met alle basic features zoals een prima camera en contactlloos betalen.
Pluspunten
- Prijs/kwaliteit
- Nothing OS
- Batterijduur
- 120 Hz display
Minpunten
- Mono-speaker
- Accessoires niet beschikbaar
- Formaat
Na zeker 10 jaar iOS de overstap (terug) gemaakt naar Android. Ik merkte dat ik helemaal niet de doelgroep ben om een telefoon van meer dan 1.000€ op zak te hebben. Ik zag weleens wat van Nothing voorbij komen, en toen ik de prijs van de CMF Phone 2 Pro zag ben ik wat reviews gaan bekijken op YouTube.
Aangezien ik verder niet in het ecosysteem van Apple zit (windows PC), mis ik geen functionaliteit. De telefoon start stukken langzamer op dan mijn vorige telefoon - iPhone 15 Pro, maar hoe vaak moet je nou echt je telefoon herstarten? De Essential space gebruik ik zelf (nog) niet, maar je kunt er snel voice memo's of foto's met notities mee opslaan. In tegenstelling tot de CMF Phone 1 heeft de 2 Pro NFC, dus ook contactloos betalen is mogelijk. Contactloos laden dan weer niet.
Ik was een beetje bang voor het formaat en de audio, maar uiteindelijk vind ik het langere scherm ten opzichte van de iPhone 15 pro helemaal prima. De CMF Phone 2 Pro beschikt helaas niet over stereo speakers, maar voor de prijs krijg je gewoon alsnog een degelijke telefoon.
Er zit een transparant siliconen hoesje bij, en een vooraf geïnstalleerde screen protector (plastic folie) op het scherm. Wellicht dat ik de screen protector nog ga vervangen voor een versie van glas.
Wat jammer is, is dat er via Nothing nog geen accessoires verkrijgbaar zijn. Geen screenprotector, case, of lenzen voor de camera.
Ik ben er echt super tevreden mee, en heb wat minder "angst" als het gaat om oh jee het kost me een week salaris als het scherm kapot gaat.