€ 294,08 bij Amazon.nl

Austrian Audio Hi-X60 (Zwart) Review

24 juni 2025, laatste update op 24 juni 2025, 81 views Rapporteer
Product gekocht 0

Vanuit het beeld van een "audio novice":

Austrian Audio heeft het comfort, de bouw, de basregeling en het beeld perfect voor lange luistersessies maar ook de hele dag gamen (wat ik er mee doe). Maar als je gevoelig bent voor felle hoge tonen of hunkert naar meer het Harman profiel (V shape), heb je misschien EQ nodig of moet je warmere alternatieven overwegen.

Als eerste hifi koptelefoon heeft het mijn verwachting overtroffen, en de comfort is perfect om uren lang zonder problemen hem op te hebben.

Pluspunten

• hoge bouwkwaliteit
  • comfort
  • goede soundstage (voor closedback)
  • geluidsdicht

Minpunten

• Scherpe hoge tonen

Review geschreven door een half dove gamer die veel te gewend was aan de muddy bass van Sony XM4’s en de matige soundstage van goedkope Skullcandy TWS-oordoppen:

Bij het uitpakken van de Austrian Audio Hi-X60 merk je meteen dat dit een product is waar aandacht en vakmanschap in zit. Hij wordt geleverd met twee kabels een korte en een lange zodat je hem in verschillende situaties comfortabel kunt gebruiken. De afneembare kabel is wat mij betreft een uitstekend en praktisch ontwerpkeuze.

Hoewel ik geen bijzonder groot hoofd heb, voel ik me vaak huiverig bij bijvoorbeeld Sennheiser-koptelefoons vanwege hun sterke klemming. Bij deze Hi-X60 was dat totaal geen probleem. Vanaf het eerste moment zat hij comfortabel, en ik kon hem urenlang dragen zonder enige hinder.

De luisterervaring was in het begin even wennen. De hoge tonen zijn aan de felle kant en de neutrale tuning vergt gewenning, zeker als je zoals ik gewend bent aan baszware of minder verfijnde koptelefoons. Maar voor een studio-georiënteerde koptelefoon is dit volkomen logisch, en na even luisteren begint het echt te schitteren.

Omdat ik een gesloten koptelefoon nodig had, was goede isolatie belangrijk voor mij en daarin stelt de Hi-X60 absoluut niet teleur. De afsluiting is uitstekend, en toch blijft de soundstage verrassend ruimtelijk en gelaagd voor een gesloten ontwerp.

De nieuwprijs ligt aan de stevige kant, maar als je hem tweedehands kunt vinden voor een goede prijs, dan heb je aan de Hi-X60 een geweldige koptelefoon die zowel technisch als qua luisterplezier indruk maakt.

Heb jij ook een Austrian Audio Hi-X60 (Zwart)?