Lian Li UNI FAN TL Wireless, geen LCD, Wit, per stuk, 120mm Review

24 juni 2025, laatste update op 24 juni 2025, 85 views Rapporteer
Product gekocht 0

Aardig dure fan, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. Goede afwerking, daisy chaining en prima koel prestaties.

Pluspunten

• Stevig gebouwd
  • Goede koel prestaties
  • Licht effecten
  • Stil op lage toeren
  • Daisy Chaining

Minpunten

• Software laat wat te wensen over
  • Aansluit schema onduidelijk
  • Lian Li achter de schermen
  • "Wireless"

Begin 2025 was het tijd om een nieuwe build te maken. Na jaren een dichte kast te hebben gehad wilde ik eens flink uitpakken. Mijn oog viel op de Lian Li O11 kast. Een aquarium stijl kast. Ik kwam er snel achter dat Lian Li ook fans maakt die in dezelfde kleurstelling beschikbaar waren.

Normaal ben ik niet van de RGB en al helemaal niet als het van het formaat kermis attractie is, maar van wat ik in reviews zag, was dat je ze ook subtiel op een mono-colour kon instellen.
Helaas moest ik wel wat investeren, aangezien ik acht van deze fans nodig had voor een side-bottom-aft opstelling.

Deze fans kan je heel makkelijk - tot een maximum van 3 - aan elkaar klikken en vormt zo één groep. Elk kanaal wordt aangestuurd door één power blokje. Deze kan je vervolgens via het moederbord van stroom voorzien.
Dit aansluiten was best een puzzel aangezien ze lieten blijken dat er een USB hub bijgeleverd was. Toen het duidelijk was dat dit niet zo was, moest ik goed kijken hoe ik het probleem van te weinig USB headers kon oplossen. Na wat gepuzzel lukte dit en kon ik de fans monteren.

De montage gebeurd via schroeven, die weggewerkt worden door rubberen grommets. Hierdoor krijg je een heel strakke look.
Als je naar de fans kijkt, lijkt het erop alsof ze inderdaad wireless zijn. Kijk je achter bij de kabel management dan mag het deze term niet hebben.

Eerste boot; probleem.

Maar vier van de acht fans draaide en bij één groep flikkerde het licht. Na veel troubleshooting bleek dat de USB headers niet genoeg stroom leverde in de default power setting.
Nadat dit aangepast was in de BIOS draaide het als een zonnetje.
Helaas liet de website van Lian Li hier te wensen. Hun orderning van gegevens, FAQ's en downloads is een zooitje.

De L-Connect 3 software werkt prima en biedt een hoop instel mogelijkheden. Al heb ik de indruk dat het niet heel geoptimaliseerd software is.
Ook bij het updaten van de software door deze direct van de website te halen, biedt geen gestroomlijnde ervaring.

Als de fans eenmaal draaien zijn het echt heel goede fans. Ik heb ze gefintuned dat ze op lage temps bijna op een minimum draaien. In mijn kast hoor ik ze dan niet. Eenmaal bij de hogere temps zijn ze merkbaar aanwezig.

Deze fans krijgen van mij 4*. Dit omdat ze niet echt wireless zijn en vanwege de informatie voorziening (aansluitschema / troubleshooting) vanuit Lian Li.

Heb jij ook een Lian Li UNI FAN TL Wireless, geen LCD, Wit, per stuk, 120mm?