€ 99,- bij Sim Race Webshop

Moza HBP Handbrake Zwart Review

24 juni 2025, laatste update op 24 juni 2025, 124 views Rapporteer
Product gekocht 0

De MOZA HBP Handbrake biedt indrukwekkende bouwkwaliteit en veelzijdigheid voor een scherpe prijs. Mede vanwege de metalen behuizing en nauwkeurige sensor kan ik hem aan iedereen aanbevelen die een handrem zoekt met net dat beetje extra.
Zie ook de uitgebreide toelichting.

Pluspunten

• Robuust
  • Makkelijk te calibreren/troubleshooten met Moza Pit House

Minpunten

• Geen

Ik gebruik de handrem in combinatie met de Moza shifter en de R9 base. Ik heb de next level racing wheel stand 2.0. Ik gebruik de handrem met name bij games als BeamNG, Assetto Corsa en Euro Truck Simulator 2.

Bij het uitpakken valt de bouwkwaliteit en het gewicht direct op. De handrem is opvallend goed afgewerkt en de delen die van plastic zijn vallen nauwelijks op omdat ze buiten het zicht vallen. Het hoekige design past mooi bij mijn andere Moza producten.

De handrem komt daarbij heel compleet verpakt. Naast alle essentiële accessoires zoals het bevestigingsmateriaal en de kabels zitten er ook twee verschillende veren bij waarmee je de weerstand nog wat kan tweaken. De gele veer is licht, blauw is zwaarder. Ik gebruik zelf de gele veer omdat deze het meest flexibel inzetbaar is over verschillende games maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die liever wat meer weerstand voelen, dan zou ik de blauwe veer installeren.

De sensor is onderhoudsvrij en na maandenlang gebruik kan ik zeggen dat er nog geen speling of onnauwkeurigheid op zit. Je kan de instellingen (waaronder de travel) aanpassen via de Pit House software. Dat werkt perfect!

Heb jij ook een Moza HBP Handbrake Zwart?