Philips Portable SSD 250GB Aluminium Review
24 juni 2025, laatste update op 24 juni 2025, 102 views
Rapporteer
Product gekocht
Wordt gebruikt in combinatie met een RPi4 ipv een SD kaart. Niets op aan te merken en is inmiddels iets meer dan een half jaar in gebruik.
Pluspunten
- Goedkoop
- Relatief kleine behuizing
Ik draaide Home Assistant op een RPi4 met een Sd kaart.... (Om kapitein Bertorelli te quoten: "What a mistake-a to make-a!") Na iets meer dan een jaar is de SD kaart kapot gegaan en daarmee ook de HA installatie. Heb de configuratie nog redelijk terug kunnen krijgen.
Als vervanging zocht ik dus een robuuster opslagmedium. De RPi4 is best makkelijk te configureren om vanaf USB op te starten. Gezocht dus naar een SSD met een USB aansluiting. Deze Philips kwam voor mij als winnaar uit de korte zoektocht.
Niets op aan te merken, doet wat deze moet doen. Wordt natuurlijk niet zwaar belast en de 250GB is voor mij meer dan voldoende. Het formaat is best klein en de behuizing is ook best degelijk en zou makkelijk meegenomen kunnen worden, maar dat is bij mij niet van toepassing.
Over de snelheid etc kan ik dus niets zeggen. Heb deze zonder tests etc uit te voeren in gebruik genomen en Home Assistant is niet echt een belastende omgeving.
In ieder geval is de opstartsnelheid van Home Assistant verbetert t.o.v. Home Assistant op een SD kaart.