Reolink RLC-81MA Review
Goede camera die goed samenwerkt met HomeAssistant. Dat is voor mij erg belangrijk!
Pluspunten
- Mooie beeldkwaliteit
- Spotlight
- Integratie HomeAssistant
Minpunten
- Niet op afstand te bewegen
Ik heb Reolink RLC-81MA aangeschaft voor het beveiligen van mijn oprit. Het is een indrukwekkende beveiligingscamera met een uitstekende beelkwaliteit. Dankzij de 4K resolutie zijn details als gezichten of kentekens ook op afstand goed zichtbaar. De spotlights en infrarood zorgen ervoor dat je zelfs snachts helder beld hebt.
Wat deze camera echt een aanrader maakt, is de goede integratie met Home Assistent via de officiële Reolink-integratie. Alles werkt soepel: livebeeld, snapshots en bewegingsmeldingen zijn eenvoudig beschikbaar. Je kunt de camera makkelijk gebruiken in automatiseringen – bijvoorbeeld om meldingen te krijgen bij beweging of om andere slimme apparaten aan te sturen. Dat maakt het systeem echt krachtig en gebruiksvriendelijk.
De instalatie via PoE is ook prettig. Een kabel voor stroom en netwerk scheelt een hoop gedoe. Je hebt geen abbonement nodig: beelden kun je lokaal opslaan op een microSD-kaart.
De camera is wel vast, dus je kunt ‘m niet op afstand draaien. Dat wist ik vooraf, dus geen probleem. De app deed even lastig bij het eerste gebruik, maar na een herstart werkte alles goed.