Corsair RM750e (2025) Zwart Review
21 juni 2025, laatste update op 16 augustus 2025, 32 views
Rapporteer
Product gekocht
Stille voeding, maar maakt heel soms een knetterend geluid.
Pluspunten
- Stil, mits het knetterende geluid niet aanwezig is.
- 2 videokaartkabels
Minpunten
- Heel soms een knetterend geluid.
Ik heb deze voeding voor mijn nieuwe computer gekocht, omdat mijn vorige voeding ook een Corsair was en die is mij goed bevallen. Voor mijn nieuwe computer wilde ik een ATX12V 3.1 voeding van 750W. Een groot pluspunt vind ik de 2 bijgeleverde videokaartkabels. Beide kabels worden met een 12V-2x6 connector met de voeding verbonden, maar 1 kabel heeft ook een 12v-2x6 connector voor de videokaart en de ander heeft 2 keer PCIe connectors voor de videokaart. Hierdoor gebruik je dus voor het aansluiten van je videokaart altijd de 12V-2x6 connector van je voeding. De voeding is stil, want bij lage belasting draait de fan niet. Van een knetterend geluid, zoals door sommigen wordt ervaren, heb ik gelukkig nog geen last gehad. Het “raster” van de achterkant van de voeding en bij de fan ziet er origineel uit. De voeding is compact en zou in elke kast wel passen.
Update 16-08-2025
Inmiddels een paar keer het knetterende geluid gehoor. Ik kan niet aangeven waardoor dit geluid wordt veroorzaakt. Als de fan aan gaat, is het knetterende geluid niet aanwezig, maar heel soms dus wel. Het is geen fijn geluid, maar het schijnt geen kwaad te kunnen. Vanwege het heel soms aanwezige knetterende geluid heb ik de voeding van 5 naar 4 sterren afgewaardeerd.