€ 609,- bij Azerty

Gigabyte Radeon RX 9070 Gaming OC 16G Review

21 juni 2025, laatste update op 21 juni 2025, 102 views Rapporteer
Product gekocht 0

Goede game prestaties, maar jammer van het geluid van de fans.

Pluspunten

• Game prestaties

Minpunten

• Geluid als de fans aan gaan

Voor mijn nieuwe computer heb ik gekozen voor de AMD RX 9070 videokaart. Ik heb nog getwijfeld over de “XT versie”, maar de meerprijs ten opzichte van de Non XT vond ik te hoog. Tevens heeft de XT een zwaardere en duurdere voeding nodig. Ik heb ook nog getwijfeld over de Nvidia Geforce RTX 5070 (non Ti). Maar de 16GB van de RX 9070 gaf uiteindelijk de doorslag. Van de RX 9070 heb ik gekozen voor de Gibabyte RX 9070 Gaming OC 16GB. Vooral de standaard overklok spreekt mij aan. Ook ziet de videokaart er mooi uit met zijn afgeronde hoeken en afgeronde backplate. De kaart is voorzien van RGB verlichting. Dit hoeft voor mij niet, want ik heb een dichte kast en mijn moederbord heeft ook geen RGB verlichting. De RGB verlichting kan alleen met de Gigabyte Control Center (GCC) software worden uitgeschakeld. Ik heb de BIOS switch op “Quiet” gezet. Dit is trouwens wel een hele kleine schakelaar en doet daardoor wat fragiel aan. Echter ik vind dat de fans toch wel duidelijk hoorbaar zijn als de fans aan gaan. Dit gebeurt bij een temperatuur van 50 graden of hoger. Onder de 50 graden draaien de fans niet. Ik heb de fancurve aangepast, waardoor het geluid wel minder, maar nog steeds aanwezig is. Dit vind ik jammer, want wat mij betreft een minpunt. Vandaar ook geen 5 sterren. Een grote pluspunt zijn de game prestaties. In full HD kan ik alles in ultra settings zetten en het beeldscherm op 120Hz. De games lopen vloeiend en de kleuren spatten werkelijk van het scherm.

Heb jij ook een Gigabyte Radeon RX 9070 Gaming OC 16G?