OPPO A5 Pro 5G, 8GB intern, 256GB opslag Bruin Review
18 juni 2025, laatste update op 18 juni 2025, 316 views
Rapporteer
Product gekocht
Niet te duur handzaam en vlot toestel met goede batterij, luide luidsprekers en veeeeeeel bloatware
Pluspunten
- zeer luid
- nfc
- niet duur
- ip 69
- AI Linkboost
- goede batterij
Minpunten
- bloatware
- credits nodig voor AI foto bewerking
- lage resolutie
- lcd scherm
3 van 5 sterren (Voldoende)
Als gsm-freak moest ik natuurlijk deze schokbestendige Oppo hebben.
Na het toestel hebben uitgepakt en ingelogt in mijn google-account , heb ik eerst via ADB bijna alle bloatware veilig kunnen verwijderen. Er staan enkele tutorials online.
Na dit gedaan te hebben en manueel nog enkele apps en games te hebben verwijderd , is het toestel ontdaan van de meeste bloatware.
Appmarket , themawinkel en de internet browser heb ik niet verwijderd.
Ik heb geen enkele reclame popup ontvangen na 3 dagen gebruik.
De telefoon voelt goed aan en ligt lekker in de hand.
De behuizing lijkt me niet steviger dan een ander toestel , maar ik ga het niet testen door er even met een auto over te rijden. Via hun website zo de behuizing vallen dempen als een airbag en het display zou 160% meer breukbestendig glas zijn. Er is tevens een aangebrachte screenprotector op.
Het toestel is vlot genoeg voor normaal gebruik met de dimensity 6300.
De camera is goed , zeker voor fotos van sociale media.
Er is een ook stand waarmee je onderwater fotos van maken.
Het toestel heeft een Allround-antenne voor superieur signaal.
Dit heb ik even getest op een plaats waar bijna geen ontvangst is , mijn daily Iphone 16 pm met eenzelfde sim van dezelfde provider.
Daar deed de oppo toch iets beter, want tijdens het bellen viel het gesprek niet weg .
Toeval of niet?
Ook heeft het toestel een buitenmodus , hiermee is de beltoon en speaker,als je een gesprek voert echt wel heel lerg uid en tevens duidelijk.
Voor de Ai-studio van Oppo waarmee je fotos kan bewerken e.d moet je credits hebben per bewerking. Het zijn 5 of 10 credits per foto.
Ik kreeg er 5000 toen ik het activeerde en je kan 50 credits krijgen door dagelijks in te checken .
Het is leuk om er even mee te spelen en daar blijft het dan ook bij voor mij persoonlijk.
Ik heb het toestel via mijn provider kunnen kopen voor 179 euro incl 45w lader.
Meer dan 200 euro zou ik er zelf niet aan uitgeven, ook omdat het een lcd scherm is met 1604x720 reolutie. Alles is wel scherp een duidelijk op het scherm, maar als je anders gewoon bent dan merk je het toch.