Deze GPU heb ik een aantal dagen geleden gekocht via een webshop. De doos is erg basic, zat echt alleen de GPU in zonder enige extra's. GPU voelt goed aan, kwaliteit lijkt goed in elkaar te zitten en qua uiterlijk past hij goed in mijn build. Een van de redenen dat ik zelf voor deze kaart ben gegaan en niet een B580 is omdat ze geen "mooie" versie van de B580 hadden met een double fan design.
Hoewel de keuze voor meer performance en de B580 versie van deze kaart waarschijnlijk voor de meesten de beste optie is, zijn de looks voor mij erg belangrijk wegens de erg centrale locatie in mijn huis.
:strip_exif()/m/535816/1UoLqcVVKR9ia39vb4n0yYRYOyUNMw0YJrjHpyhE2ygBKBXxdU.jpeg?f=620xauto)
Hierboven een weergave van de kaart in mijn build.
Wat ik wel erg jammer vindt is dat het logo altijd flashed, zover ik weet kan je dit niet aanpassen. Had zelf liever een vast licht gehad in plaats van een lampje dat altijd aan en uit gaat.
De performance van de kaart is verder prima. Ik speel zelf vaak op lagere settings op 4k en dat kan de kaart goed aan, in ieder geval in de oudere games die ik meestal speel (War Thunder, Europa Universalis IV en Overwatch 2). De kaart wordt nooit echt luid en ik heb verder niets gemerkt van geratel of andere problemen. Verder werkt Intel XeSS goed (ik heb hier nog geen problemen mee ondervonden), en gebruik ik dit om de framerate waar nodig op te halen.
Ik heb de kaart zelf gekoppeld met een Ryzen 5 7600X dus zal ik de meeste performance er wel uit kunnen halen, let wel op dat Intel Arc kaarten erg schalen met het type CPU dat gebruikt wordt. Mocht je een Intel Arc kaart aanschaffen zou ik dit wel doen met een redelijk moderne CPU, en een moederbord/CPU dat resizable bar aankan.
Wel ben ik tegen een aantal kleine problemen aangelopen. Zo deed mijn HDR het opeens niet, zelfs niet na een restart, en was de oplossing om een andere displaypoort te gebruiken. Of gaat mijn scherm erg flikkeren als ik direct na het opstarten van War Thunder alt + tab, en lost alleen een complete restart het probleem op.
Ik zou de kaart aanraden, maar wel voor mensen die wat technisch begaafd zijn vanwege de toch nog aanwezige kinderziektes.