€ 205,99 bij NBB.com

Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7 ICE Review

5 juni 2025, laatste update op 5 juni 2025, 71 views Rapporteer

Ik zocht een B850 bord voor mijn zoon, dat echt licht van kleur (voornamelijk wit) moest zijn. Er zijn meer opties van andere merken, maar alleen die van Gigabyte had witte geheugensloten. Het mooie is dat ook de connectoren spierwit zijn.

Na het inbouwen een snelle eerste boot! Na het aanpassen van de geheugensnelheid naar 6400 MT/s duurde het wel wat langer, voordat ik weer de UEFI-BIOS in kon. In Windows 11 de Gigabyte App gebruikt om snel weer alle juiste stuurprogramma's in orde te krijgen. Uiteindelijk heb ik er ook voor gekozen om de BIOS te updaten. (De nieuwste versie kwam niet voor in de Gigabyte App, maar was wel op de product pagina te vinden.)

Pluspunten

• Mooi afgewerkt wit bord
  • Grote heatsink voor M2's
  • M2's en heatsink zonder schroeven!
  • Witte geheugensloten

Minpunten

• Vanwege de kleur wil ik onderdelen gaan vervangen. :D

Uiterlijk
Het moederbord voldoet aan het plaatje dat ik in mijn hoofd had: Wit, licht metalen tinten. De connectoren en geheugensloten zijn allemaal wit, in tegenstelling tot de moederborden van andere fabrikanten.
Jammer genoeg heb ik nog een donkergrijze AIO op de CPU zitten. Maar die ga ik vervangen voor een wit, licht metallic AIO.
Op dit moment gebruik ik ook nog Oranje-zwart-gestreepte MOD kabels; die ga ik ook vervangen.
En misschien wel een andere behuizing en wit/metallic RAM!

Functionaliteiten
Het bord heeft alle functionaliteiten die ik nodig heb, genoeg fan headers, 3 ARGB connectoren, genoeg USB poorten. Niet teveel RGB-leds, degelijk en strakke uitvoering.

Inbouwen:
Doordat er geen gereedschap nodig is om de M2's (en heatsink) te monteren, ging dit vrij snel. Voor de rest was het inbouwen zoals altijd. Ik heb wel extra de tijd genomen om kabels e.d. goed weg te werken en waar mogelijk zwarte of gekleurde kabels te voorzien van witte kabelbundelaars.

Ik gebruik het bord i.c.m.
CPU: Ryzen 7 9800X3D
RAM: RGB modules 6400 MT/s, 32GB
GPU: Witte RX 9070 XT
SSD: 3x M.2

Heb jij ook een Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7 ICE?