Gigabyte AORUS FO32U2P Review
4 juni 2025, laatste update op 4 juni 2025, 82 views
Rapporteer
Product gekocht
De Gigabyte FO32U2P is voor mij de ultieme monitor voor zowel gaming als multimedia.
Pluspunten
- Aansluitmogelijkheden
- Zwartwaarden OLED
- 4k @ 240 Hz
Minpunten
- ''Gamer'' RGB achterzijde
Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van LCD-monitoren, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een OLED-monitor. De Gigabyte FO32U2P is mijn allereerste OLED- en 4K scherm, en ik kan zonder twijfel zeggen dat gamen en films er beter uit zien dan ooit.
De kleurweergave is levendig, en dankzij de HDR-ondersteuning zien lichte en donkere gebieden er dynamisch uit zonder detailverlies. Het scherm biedt allerlei vooringestelde kleurinstellingen die je makkelijk switcht, afhankelijk van de toepassing die je op dat moment gebruikt.
Als gamer merk ik vooral het verschil in responsiviteit en input lag. De FO32U2P ondersteunt een verversingssnelheid tot 240Hz via DisplayPort 2.1, wat zorgt voor supervloeiend gamen. Dankzij de 0.03ms responstijd voelt alles direct aan. Ook is er ondersteuning voor VRR (Variable Refresh Rate) en G-Sync/FreeSync Premium, waardoor screen tear en stuttering vrijwel niet meer voorkomen.
Het ontwerp van de monitor is strak en functioneel, met een zware standaard en voldoende instelmogelijkheden. Alleen de wat overbodige RGB lichtbalk op de achterzijde had voor mij niet gehoeven. Het was leuker geweest als deze een ''ambilight-achtige'' functie had gehad maar het is puur voor de sier. Qua aansluitingen is deze monitor erg compleet. De ingebouwde KVM-switch is een handige bonus voor wie meerdere systemen wil aansluiten.