Nothing Phone (3a) Pro Zwart Review
2 juni 2025, laatste update op 2 juni 2025, 601 views
Rapporteer
Product gekocht
dit is MIJN EIGEN ervaring met dit toestel. het is geen positieve ervaring, heb toestel retour gestuurd.
dit wordt dus "toestel afkraken".
dit is een vergelijking met oneplus 6 (mijn vorig toestel).
Pluspunten
- helderder scherm dan oneplus 6
Minpunten
- zwaarder dan oneplus 6
- minder keuze in beltonen/geluidjes
3 van 5 sterren (Voldoende)
ik heb 3a pro 4-5 dagen gebruikt als mijn dagelijkse toestel.
3a pro is 34gram zwaarder dan OP6. dat wist ik van tevoren, maar had niet verwacht dat het verschil zo groot merkbaar zou zijn qua gewicht. vond vervelend en kon er niet aan wennen.
- grote camera-eiland. zat in de weg voor mijn wijsvinger.
- de keuze in deuntjes/beltoon/geluidjes is weinig. echt heel anders dan wat ik van android gewend ben (heb al 10 jaar ervaring met android telefoons).
en ook nog eens hele korte en zachte geluidjes.
- kon geen telefoongesprekken opnemen (call recording). dit is een functie wat ze per regio/land vrijgeven of blokkeren.
dit is voor mij erg belangrijke functie.
want belangrijke en lange gesprekken luister ik altijd terug als ik iets vergeten ben.
- veel google bloatware (meet, google tv, drive, gmail, files, photo etc etc).
ja, je kunt ze allemaal disablen zonder problemen. maar ik had liever geen google bloatware.
- wat ik wel prettig vond, is dat je quick setting tiles in grootte kon aanpassen.
klein(circeltje), medium of groot (langwerpig). groot is de standaardmaat voor android 15.
- bootloader unlocken kan heel makelijk. vergelijkbaar met oneplus 6 of google pixel toestellen.
kortom, toestel retour vanwege gewicht en ergonomie.
nogmaals, dit is mijn persoonlijke ervaring.