Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Light Tint Review
30 mei 2025, laatste update op 30 mei 2025, 98 views
Rapporteer
Product gekocht
Was ff stoeien met de lengte van de Fan kabels. Onder het bureau nauwelijks hoorbaar, aangenaam stil dus. De filters zijn makkelijk te verwijderen. De behuizing maak op mij een degelijke indruk samen met goede afwerking. De inbouw mogelijkheden lijken mij veel zijdig. De aan/uit knop geeft duidelijk licht door het raster van de voorkant. De ruimte aan de achterkant voeding is erg krap indien met de 3,5 tray laat zitten.
Pluspunten
- afwerking
- door dacht ontwerp
- Filters boven en onder makkerlijk schoon te maken
- Voeding kabels genoeg ruimte bij 3,5 tray verwijderen
- 2x 140 fans
Minpunten
- Voeding groter dan >140cm hebben kabels krappe ruimte
- 2x front fans waar 3x 120 kunnen
Was ff stoeien met de lengte van de Fan kabels. Had genoeg optie voor de aansluitingen van de fans op het moederbord. Dus was uiteindelijk geen probleem. Witte fans met witte kast is in steil. Het zwart van de binnenkant en voorkant is in goede balans, al is dit natuurlijk een kwestie van smaak. Onder het bureau nauwelijks hoorbaar. Onder belasting niet bekent hoe het systeem zich gedraagt , maar verwacht redelijk stil. Het systeem wat ik heb ingebouwd maak relatief weinig warmte, geen GPU, dus geen ervaring met wat een belasting doet met het geluid. De Scythe mugen 6 CPU cooler maakt het meeste geluid, vooral als de toeren toeneemt. Eerst was er een Cooler Master fan op de CPU die later is vangen dus door de Scythe Mugen. Zo als op onderstaande foto te zien is. Dit was totaal niet nodig voor de warmte productie, maar leek me wel cool. Het filter aan de onderkant is makkelijk uit schuifbaar naar voren. Het filter aan de bovenkant zit met Magneet strippen op zijn plaats, dus is zo te verwijderen. De behuizing maak op mij een degelijke indruk samen met goede afwerking. De inbouw mogelijkheden lijken bij veel zijdig. De aan/uit knop geeft duidelijk licht door het raster van de voorkant. Het licht aan de knoppen kant noem ik minimaal. Wat ik minder vond dat er 2 fans (140cm) aan de voorkant zitten waar ruimte is voor drie (120), niet dus 3x140cm. Lijkt me een Compromis tussen lucht stroom en stille fans. Wel lovenswaardig is de stille keuze van 2x 140 fans te nemen. Op minimale toeren had 1 fan (140) de nijging stilte bleven staan. De fan ging bij het oplopen van de aansturing wel weer draaien. Bij wat hoger minimum toeren instellen is dit niet het geval. Ook zijn de fans dan nog niet te horen. De ruimte aan de achterkant voeding is erg krap. Speciaal bij de ingebouwde voeding van 160cm lang. Wat opgelost werd met door de 3,5 tray te verwijderen uit de behuizing. Ik had een 2 TB SSD, dus geen harddisk nodig vond ik. Bij de inbouw van de onderdelen kwam ik verder geen obstakels tegen. Er is een optie voor een USB-C aansluiting. Heb hier geen gebruik van gemaakt en dan zal dit waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. Algemeen gezegd ben ik positief over de aankoop.