Huawei Watch Fit 4, Zwart (Zwart) Review
30 mei 2025, laatste update op 30 mei 2025, 85 views
Rapporteer
Product geleend
De Huawei Watch Fit 4 Zwart is een verrassend complete smartwatch voor zijn prijsklasse. Het AMOLED-scherm is helder en overzichtelijk, en het lichte design draag je comfortabel dag en nacht. Hartslag- en slaapmetingen zijn accuraat, en ook notificaties van je smartphone komen netjes door – alleen reageren kan niet. De batterij houdt het makkelijk een week vol, zelfs met dagelijks sporten. Installeren en koppelen met de Huawei Health-app gaat probleemloos. Minpunten zijn de beperkte app-ondersteuning en het gebrek aan geavanceerde personalisatie-opties. Zoek je echter een stijlvol en functioneel horloge dat de belangrijkste functies dekt zonder poespas of hoge kosten? Dan is dit model een aanrader.
Pluspunten
- Lange batterijduur
- Veel gezondheids- en sportfuncties
- Comfortabel ontwerp
Minpunten
- Niet overal even ver te personaliseren
- Beperkt qua apps van derden
Sinds een paar weken heb ik de Huawei Watch Fit 4 Zwart om mijn pols en ik ben positief verrast. Het rechthoekige AMOLED-scherm is helder en voelt modern aan. De touch-respons is vlot en het bandje is comfortabel, zelfs tijdens het sporten of slapen.
Qua functies krijg je veel waar voor je geld: uitgebreide sportprofielen, nauwkeurige hartslag- en slaapmeting en een SpO2-sensor. De integratie met de Huawei Health-app verloopt soepel, en synchroniseren met mijn Android-telefoon werkt zonder problemen. Notificaties komen snel door en zijn goed leesbaar, je kunt alleen niet op berichten reageren.
Bij intensief gebruik (GPS aan, meldingen, continu hartslagmeting) houdt de accu het makkelijk bijna een week vol. Voor mijn gevoel is dat ruim voldoende, zeker gezien het lichte gewicht en het dunne profiel van het horloge.
Minpunten zijn er ook: zo zijn er beperkte mogelijkheden qua app-ecosysteem en kun je bijvoorbeeld geen betaalapps installeren. Ook customizen van de interface is mogelijk, maar wel minder uitgebreid dan bij sommige concurrenten.
Al met al is de Watch Fit 4 een uitstekende keuze voor wie veel functies zoekt voor een bescheiden prijs, zonder meteen naar de duurdere smartwatches te hoeven grijpen. Vooral interessante optie voor sporters en wie gewoon een goede allrounder zoekt.