ASUS Zenbook A14 UX3407RA-QD906W Review
Top laptop voor onderweg met mooi design en weegt heel weinig. Door de accu die lang mee gaat ben je weinig aan het laden.
Pluspunten
- Formaat
- Gewicht
- Accu
- Scherm
Minpunten
- Prijs
- Temperatuur
- Gezichtscannner
Ik heb deze laptop een aantal weken mogen testen en was aangenaam verrast door meerdere onderdelen. Allereerst het gewicht was zeer bizar. Minder dan een kilo en dat merk je echt bij dagelijks gebruik. Je tilt de laptop makkelijk overal mee naartoe en het scherm openklappen met één vinger zonder dat de laptop verschuift. Ondanks dat lichte gewicht voelt de behuizing stevig aan al zou ik de laptop niet willen laten vallen. (geen een laptop)
Het OLED-scherm is heel mooi, met diepe kleuren en veel scherpte. In direct zonlicht kan het reflecterende scherm wel wat storend zijn. De verversingssnelheid is 60 Hz, wat voor mij prima is, vooral omdat dit weer ten goede komt aan de accuduur.
En die accuduur is ook heel erg goed: niet de beloofde 36 uur, maar wel veel langer dan gemiddeld.
De AI-knop is voor mij ook een fijne toevoeging. Je hebt direct toegang tot slimme functies:
Het formaat van 14 inch vond ik vooraf spannend, maar het scherm loopt tot aan de randen, en de resolutie zorgt ervoor dat alles prettig en ruim aanvoelt. Het toetsenbord is fijn om op te typen. Zelf dacht ik een num-pad echt te gaan missen maar door dit formaat en gewicht kom ik hier zeker op terug.
De gezichtsherkenning werkt goed zonder tegenlicht.. In fel licht hapert hij soms. Tip: laat je gezicht meerdere keren scannen en houd de camera schoon – dan werkt het een stuk beter.
Als de laptop het wel wat zwaarder heeft en veel moet nadenken kan deze wat warm worden. Aangezien ik de laptop vaak op schoot gebruik voel je dit wel aardig. Het is niet persé storend en in de winter zal het wel fijn zijn.
Samenvattend een top laptop die ook zeker goed presteerd.