Logitech MX Anywhere 3S for Mac Review
28 mei 2025, laatste update op 25 juni 2025, 239 views
Rapporteer
Product gekocht
Hoge kwaliteit muis die kwalitatief prima past bij de Mac.
Pluspunten
- Ligt prettig in de hand
- Aangename klik
- Voor drie apparaten
- Fijn scrollwiel
- Oplaadbaar
Minpunten
- Zijknoppen lastig te bedienen
- Niet echt Apple design
- Niet zijwaarts scrollen
- Prijs
Ik heb twee Apple Magic muizen gehad, maar die gingen steeds na een paar jaar kapot: het muispijltje kwam amper nog van zijn plek. Geen Apple Magic muis meer voor mij.
Dus kwam ik bij deze Apple Magic "vervanger".
Net als je Apple Magic muis is hij niet zo groot, wat ik erg fijn vind, want mijn handen zijn ook niet zo groot. De meeste (grote) Logitech muizen liggen niet prettig in mijn hand.
De bediening is echt heel prettig. Hij reageert vlot en ik heb niet eerder zo een fijne muisklik gehad. Het klinkt niet als het gebruikelijke tzik tzik, maar meer als klop klop.
Het scrollwieltje is van metaal en scrollt erg fijn. Er zit een drukknopje op om te schakelen tussen continue scrollen of per drie regels. In tegenstelling tot andere muizen kan je bij deze tweede stand een zwieper geven en dan blijft hij toch een tijdje doorscrollen.
Aan de onderkant zit een knopje met drie ledjes waarmee je redelijk makkelijk tussen drie apparaten kan schakelen. Handig als je ook een PC of PC-laptop hebt en dezelfde muis wilt gebruiken.
Je kan software installeren om de knoppen aan de zijkant, het indrukken van de scrollwiel en de andere knoppen te programmeren. Je kan bijvoorbeeld programma's openen en toetsaanslagen simuleren. Dat werkt erg goed.
De muis is ook oplaadbaar, dus geen gedoe met batterijen en minder milieubelastend.
Wat nadelen: De knoppen aan de zijkant zijn niet gemakkelijk te bedienen. Mogelijk is dat om te voorkomen dat je ze per ongeluk indrukt. Verder is het ontwerp niet helemaal in lijn met andere Apple producten. Het is minder minimalistisch en de kleur is gebroken wit in plaats van wit. Ook kan je niet zijwaarts scrollen wat op de Apple Magic muis wel kan en ik wel mis.
Ander nadeel is de prijs: hij is twee keer zo duur als een "gewone" Logitech muis.