€ 659,- bij Paradigit

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review

28 mei 2025, laatste update op 28 mei 2025, 179 views Rapporteer
Product gekocht 0

Het is een prima product voor de prijs het heeft geen RGB wat voor sommige gezien kan worden als een pre. De koeling is prima maar ik zal deze videokaart omzetten naar een Waterblock wanneer deze binnenkomt van alphacool.

De performance van de kaart in vergelijking met de 6900XT is niet dramatisch maar wel voldoende om de upgrade te kunnen verantwoorden. Het heeft betere compatibility gebruikt minder stroom en is ook een stukje kleiner.

Een andere overweging is dat de tegenpool van nvidia niet zo goed presteert als deze kaart en iets beter is qua drivers wat een verassing is.

Pluspunten

• Laagste prijs op moment van schrijven
  • Goed koelblok
  • Kleiner dan de 6950XT

Minpunten

• Nog steeds niet in de buurt van de MSRP

Ik heb momenteel een tweede Computer in huis staan waar een 6900 XT in zat. Omdat deze problemen heeft met bepaalde gebruikerscases (streaming o.a). Heb ik hem vervangen voor de 9070 XT.

Een groot voordeel van deze kaart is dat het qua prijs de laagste is bij de review. Geen RGB wat ook handig kan zijn voor sommige stealth builds. De belangrijkste optie is dat de kaart een base overclock heeft. Ik zou niet deze kaart gebruiken als vervangen voor een 7900XTX ivm de ram verschil. Echter als je raytracing wil gebruiken en een lagere tier kaart hebt is dit een goed alternatief.

Er word gezegd dat dit de laatste RDNA videokaart zal zijn en dat de komende generatie een nieuwe architectuur heeft. Als je dus een nieuwe videokaart hebt die een premium kaart was raad ik aan om te wachten. De rede waarom ik deze kaart prefereer boven een Nvdia 9070 komt vooral vanwege de prijs/kwaliteit en de houding die Nvidia nu heeft gehouden. De drivers zijn ook redelijk problematisch.

Een videokaart is nu het duurste component van de computer geworden. Ik raad dus altijd aan om goed te kijken naar waar je je comfortabel bij voelt. Mensen zweren immers vaak bij een bepaald merk en blijven daarbij :)

Heb jij ook een ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6?