NordVPN Basic Review
27 mei 2025, laatste update op 27 mei 2025, 53 views
Rapporteer
Helaas viel mijn ervaring behoorlijk tegen.
Vlotte installatie op Windows 10 Laptop.
Activatiecode invoeren is een uitdaging.
Interface is rommelig, druk en straalt 2014 uit.
Trage verbinding, valt ook soms weg.
Malware scanner verwijderd ook bestanden die zeker geen malware zijn.
Linksboven in beeld melding "VPN verbonden". Niet weg te krijgen.
Na paar dagen geheugengebruik >85%.
Voor mij geen blijver.
Pluspunten
- Goedkoop
- Veel functionaliteiten
Minpunten
- Trage verbinding
- Malware scanner werkt niet goed
- Irritante meldingen in beeld
- Ouderwetse interface
- Snoept geheugen op
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Een VPN gebruiken voelt veilig en biedt bescherming. NordVPN leek een betrouwbare keuze, dus ik besloot het uit te proberen. Helaas viel mijn ervaring behoorlijk tegen.
De installatie verliep vlot: downloaden, opstarten, en klaar. Maar vervolgens moest ik de code invoeren. Dat bleek lastiger dan gedacht—ik moest zelfs googelen hoe het werkte. Maar na meerdere pogingen bleef premium uit. Pas twee dagen later was het eindelijk geactiveerd.
De interface? Gedateerd, alsof hij is blijven hangen in 2014. Rommelig, druk en onoverzichtelijk ingericht, waardoor het navigeren frustrerend werd.
Wat mij uiteindelijk volledig afhaakte, was de impact op prestaties. Mijn internet werd aanzienlijk trager, zelfs bij simpel browsen of Netflix kijken. Zodra ik NordVPN uitzette, liep alles weer soepel.
Maar de echte showstopper? Toen ik foto's uit mijn eigen Google-account probeerde te downloaden in een zipbestand, werd het zonder waarschuwing verwijderd. Volgens NordVPN was het ‘malware’—volkomen absurd.
Daarbij bleef er constant een witte balk met de melding “VPN verbonden” in beeld hangen, recht over mijn apps, storend en afleidend.
En als klap op de vuurpijl werd mijn laptop steeds trager. Bij een blik op Taakbeheer bleek NordVPN maar liefst 86% van het geheugen op te slokken. Dat was voor mij de grens. Conclusie? De-installeren.