€ 359,- bij bol

ASUS Dual Radeon RX 7600 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review

23 mei 2025, laatste update op 23 mei 2025, 95 views Rapporteer
Product gekocht 0

Kaart is degelijk en makkelijk te handelen door fanconstructie en beschermende achterplaat. Verder is de GPU krachtig genoeg om op 1080 te kunnen gamen met de settings op max (getest in Star Citizen en S.T.A.L.K.E.R. 2). 16Gb VRAM maakt ook dat je kan gamen zonder zorgen en de wat oudere games zelfs op 4k kan proberen (denk aan GTA V en dergelijk). Multi-monitor setup is ook geen probleem met de drie DisplayPorts en de HDMI poort.
En, niet te vergeten; ASUS maakt componenten van degelijke kwaliteit dus hij gaat waarschijnlijk ook ruim lang genoeg mee.

Pluspunten

• Stil door ASUS 0db functie
  • Degelijke kwaliteit
  • Redelijk sterke GPU voor prijs

Minpunten

• Geen RGB- of Aura functies
  • Door de 2,5 slot hoogte misschien wat dik voor kleine cases

Ik werk al jaren (bijna 25 jaar al) met ASUS producten en ik kan zeggen dat ik tot nu toe nog geen product van ze heb gekocht die me tegenviel qua kwaliteit. Zo heb ik na 5 jaar mijn RX580 (8Gb) vervangen door deze RX 7600 (16Gb).

De RX7600 kwam in de professionele reviews en vergelijkende benchmarks al goed uit de tests, maar nu ik hem zelf heb kan ik zeggen dat dat klopt; deze kaart levert heerlijke performance op 1080 met alle settings op max.
Zoals in de korte beschrijving al gezegd heb ik deze kaart getest met Star Citizen en S.T.A.L.K.E.R. 2, wat grafisch gezien niet de meest malse games zijn op dit moment en ik kan zeggen dat ze heerlijk soepel lopen op deze kaart (in S.T.A.L.K.E.R. 2 haalt hij zelfs 130fps redelijk stabiel) en in Star Citizen (een game die berucht is om zijn performance) haal ik ook gemiddeld 50-60 fps (in de drukkere landing zones ligt het rond de 30 fps, maar die plekken zijn ook erg berucht om de slechte perfomance).

Installatie is ook heerlijk makkelijk door hoe ASUS de kaart heeft gebouwd met een beschermende achterplaat zodat er nog meer veiligheid is omtrent esd en dergelijk.
En tot slot is het een ASUS product, dus ik verwacht dat deze het ook wel weer jaren volhoudt.

Heb jij ook een ASUS Dual Radeon RX 7600 XT OC Edition 16GB GDDR6?