Keychron K5 Max, RGB backlight, Hot Swappable, Gateron Low Profile 2.0 Brown, Qwerty US Review

21 mei 2025, laatste update op 21 mei 2025, 153 views Rapporteer
Product gekocht 0

Heel fijn degelijk toetsenbord, met fancy lampjes omdat het kan.

Pluspunten

• Tikt fijn
  • Stil (voor mechanische maatstaven)
  • Dongle en bluetooth
  • Meerdere apparaten koppelen
  • Zelf te programmeren
  • ANSI layout

Minpunten

• Meer kleurschema's zouden leuk zijn

Mijn eerste mechanische toetsenbord. Als je die materie induikt, gaat er uiteraard weer een wereld voor je open, nooit geweten dat er zoveel variatie mogelijk was. Als iemand die altijd laptop-achtige toetsenborden heeft gebruikt, is het wel spannend. Deze dingen zijn niet goedkoop, dus je wil wel meteen goed zitten.

Na veel te veel reviews, video's en dergelijken bekeken te hebben, bleef dit model als één van de weinigen over. Full size, brown switches (de stilste reguliere switches), dongle en bluetooth, te koppelen met meerdere apparaten.

Hij is prettig in gebruik. Er zit wat gewicht aan door de metalen body, dat voelt degelijk en hij blijft goed op z'n plek liggen. Tikken is natuurlijk even wennen, maar ik ben wel over, mechanisch for the win! En natuurlijk zal er in de toekomst geëxperimenteerd worden met andere switches :)

De controls voor RGB lampjes had ik wel even de instructiekaart bij nodig, maar zoiets stel je ook maar één keertje in, daarna is het meestal wel klaar. Deze setting heeft bij mij gewonnen (zie plaatje): Als je gaat tikken begint dat gebied blauw op te lichten en hoe meer toetsen je in die buurt tikt wordt het geleidelijk rood, om vervolgens weer langzaam terug te kleuren. Totaal overbodig, maar wel lollig.

Verder zitten alle nodige tools er bij voor het verwijderen van de keycaps en switches, USB-c kabel voor het opladen en een setje extra keycaps voor bijvoorbeeld windows/mac symbooltjes. Heb zelf de standaard grijze ENTER vervangen door de oranje versie.

Wat mij betreft een aanrader!

Heb jij ook een Keychron K5 Max, RGB backlight, Hot Swappable, Gateron Low Profile 2.0 Brown, Qwerty US?