€ 211,99 bij NBB.com

Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7 Review

27 mei 2025, laatste update op 27 mei 2025, 85 views Rapporteer
Product gekocht 0

Het bord is zeer degelijk met uitstekende bouwkwaliteit. Ondersteunt WIFI 7 en een gen5 m.2-stick. Er is ook een handig kliksysteem voor de m.2-sticks vast te zetten en de grafische kaart te ontgrendelen.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Design
  • Kliksysteem M.2

Minpunten

• Software
  • Beperkte handleiding

Ik kom van intel met de Z690 aorus elite ddr4. Ik heb opnieuw gekozen voor gigabyte met dit bord voor mijn overstap naar AMD. Dit is nu mijn 2e moederbord van gigabyte en ik ben zeer tevreden. Het bord ziet er goed uit en heeft een mooie afwerking. Ik ben blij met hun (voor mij) nieuwe m2 kliksysteem en een bereikbaar drukknopje om de grafische kaart te onrgrendelen. De BIOS is voor mij niet onbekend dus vond ik alles vrij snel.

Het was weer even geleden dat ik een pc in elkaar heb gestoken en de fans/rgb aansluiten ging niet super vlot. Waarschijnlijk ligt het aan mij, maar een iets uitgebreiderde handleiding zou wel kunnen helpen. Na wat opzoekwerk is het me gelukt alles aan te sluiten.

Er is niet veel rgb op het bord zelf. Er zijn een paar ledjes onderaan, maar dat vind ik persoonlijk een rare locatie. In een case met een zeer donker glaspaneel zou wat meer ledverlichting bovenaan wel geaprecieerd zijn, maar dat is muggenziften.

Om de RGB verlichting te gebruiken biedt gigabyte de gigabyte control center aan. Ik ben er niet de grootste fan van, maar voorlopig heb ik nog geen alternatief gezocht.

Overall een goed bord. Doet wat het moet en met stijl.

Heb jij ook een Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7?