€ 705,19 bij bol Plaza

Motorola razr 60 ultra Groen Review

20 mei 2025, laatste update op 20 mei 2025, 778 views Rapporteer

Ik wil een kleine telefoon waarbij ik niet bang hoef te zijn voor te weinig accuduur.

Pluspunten

• Relatief klein
  • Prima accuduur (voor mij)
  • Snel
  • Extern scherm heeft echt nut

Minpunten

• Geluid
  • Consessies op scherm (vooral kijkhoek)
  • Prijzig
  • Dedicated AI knop.

Ik was op zoek naar een vervanging van mijn pixel 6 waar ik 3,5 jaar mee gedaan heb.
Ik keek naar de oneplus 13T, welke niet uit komt in NL, en bovendien matige reviews krijgt.

Dus toen heb ik de Razr 60 ultra gespot. Enkele reviews gekeken en zonder deze ooit in handen te hebben gehad besteld.

Na 1 week ben ik over het algemeen erg tevreden.

Accuduur: ik laat de telefoon snachts op tot 80%, en dan heb ik eind van de dag nog ruim 30% over met 4 a 5 uur schermtijd (wat extreem lang is voor mij). Opladen is voor mij moeilijk te beoordelen want ik heb geen oplader welke met, wat is het?, 70 watt op kan laden.

Scherm: prima voor mij, op de kijkhoek zijn wel wat concessies gedaan heb ik het gevoel. Wat ik wel een beetje irritant vindt is dat wat mij betreft de helderheid steeds net niet goed staat voor mijn voorkeur. Het scherm is te donker. Het scherm kan zeker wel feller, maar softwarematig stuurt de telefoon het scherm te donker aan. En dan zet ik het handmatig feller.
Het externe scherm is uitstekend, ook qua kijkhoek.

Bouwkwaliteit en design: Uitstekend. Geen enkele aanmerking. Solide, geen speling op wat dan ook. Knoppen zitten op logische plekken, zeker met in achtneming van het feit dat de knoppen op de bovenste helft van de telefoon zitten, en dus boven en onder omdraaien. ;)
Er is wel een dedicated knop voor MotoAI, maar die heb ik uitgezet. Hopelijk in de toekomst komt er een update om dit idiote besluit om te draaien.
Het formaat wanneer opgevouwen, is echt top.
Ik gebruik geen hoesje. Die krijg je echter wel bijgeleverd.

Camera's: De hoofdcamera is dik in orde. Ik gebruik de selficamera eigelijk niet, want je klapt gewoon de telefoon dubbel wanneer je een selfie wil maken, of bij videobellen.

Prestaties: Ik ben niet echt een poweruser. Ik kan alleen maar beoordelen naast een 3,5 jaar oude pixel 6. En ja natuurlijk is de Razr stukken sneller.

Connectiviteit en extra functies: Geen issues gehad met connectie of iets. Ik gebruik de camera unlock, werkt altijd. Vingerprint lezer, razendsnel.

Prijs-kwaliteitverhouding: Vrij prijzige telefoon wanneer het op typische kenmerken aankomt als camera/batterij/prestaties. Maar het is een weinig voorkomend model.

Sofware: ik ben 2 bugs tegen gekomen. Eentje waarbij tijdens het beeld tijdens videobellen 90 graden gedraaid is. Toen ik opnieuw belde was het voorbij, niet meer voorgekomen.
De andere is dat de tekst grootte bij het wisselen van normaal scherm naar extern scherm wel eens dubieus is. Maar bij het heropenen van het scherm is alles weer goed.

Heb jij ook een Motorola razr 60 ultra Groen?

Goede beknopte review van een mooie flip phone. Past de helderheid zich na verloop van tijd aan aan jouw voorkeur? Bij Samsung verloopt dit tamelijk goed, maar kan wel even duren.
Wellicht, de transitie van storend naar niet meer storend is vaak niet iets wat je actief door hebt. :P
Ik heb me niet verdiept in lerende aspect hier van.
Ik vind de fingerprint matig werken. Helemaal met vochtige vingers
O! ik kan daar niet in mee gaan. Voor mij werkt het elke keer 100%
Ook met bezwete vingers. Misschien de moeite waard om ze opnieuw in te leren?
kleine update, vandaag met vochtige vingers inderdaad een hapering meegemaakt.
Heb last ervan dat als mensen mij bellen ze als Unknown Caller verschijnen. Zowel naar mijn privé-SIM als naar werk e-SIM. Ze staan als contact in mijn lijst en bellen niet anoniem.

Ervaren jullie dit ook?

Verder wennen, zo'n flip, maar heel mooi (en nog duur), vooral de bruine/wood met koperkleurige accenten! Maar cool concept waaraan ik me wilde wagen.

Met een bakbeest als voorganger (RedMagic 9 Pro) was ik toe aan een telefoon die gewoon onopvallend in je broekzak kan zitten en niet zo lelijk uitsteekt.

Het externe scherm is haarscherp, fel, duidelijk en je kan er in principe alles mee. Ik merk zelfs dat ik stukken minder screentime heb hierdoor, vreemde maar positieve gewaarwording eigenlijk.

Ook laat je deze gesloten formfactor stukken minder snel vallen omdat je hand er zo lekker omheengrijp (knock on wood, pun intended).
Misschien het nummer opslaan met +31 ervoor? Heb dat in het verleden ook weleens meegemaakt en daarmee was het toen opgelost.