Razer Sphex V3 Review
De Razer Sphex V3 is een betrouwbare opvolger van de Sphex V2, die na jaren gebruik problemen kreeg met de lijmlaag. De V3 heeft een vrijwel identiek formaat, is iets dunner en vooral veel gladder, wat zorgt voor betere precisie tijdens het gamen. Het ontwerp is simpel en sober, met een klein label waarop ‘RAZER’ staat, maar zonder logo op de mat zelf. Let op bij het verwijderen van de beschermfolie onderop, want het labelgedeelte is dun en kan scheuren. Al met al een goede muismat voor wie de V2 fijn vond en op zoek is naar een vergelijkbare upgrade.
Pluspunten
- Simpel, strak design...
- Iets dunnere mat
- Zeer glad oppervlak
- Vertrouwd formaat als V2
Minpunten
- ...Misschien iets te simpel
- Labelrand scheurt snel
Ter introductie: mijn ervaring met de Razer Sphex V2 strekt zich uit over ongeveer zeven à acht jaar, waarna de lijmlaag onder de toplaag begon los te laten. Dit resulteerde in hinderlijke bobbels die het gebruik van de muismat oncomfortabel maakten. De mat was relatief dun, wat ik juist prettig vond voor de gevoelige besturing tijdens het gamen.
Bij de keuze voor een vervanger heb ik bewust gekozen voor de Sphex V3, uit het principe van ‘stick with what you know’. Het formaat van de V3 is vrijwel identiek aan dat van de V2, met als belangrijkste verschil dat de hoeken iets ronder zijn afgewerkt. Daarnaast is de mat 20% dunner geworden; van 0,5 mm naar 0,4 mm, een verschil dat in de praktijk nauwelijks merkbaar is.
Wat vooral opvalt, is de aanzienlijk gladdere oppervlakte, waardoor de muis soepel en geruisloos over de mat beweegt. Dit draagt bij aan een verbeterde precisie, wat vooral bij FPS-games een groot voordeel is. Een aandachtspunt is het verwijderen van de beschermfolie aan de onderkant van de adhesive onderlaag; de folie zit stevig vast, maar het gedeelte waar het label omheen zit is dun en kan daardoor gemakkelijk scheuren.
Qua uiterlijk is de Sphex V3 ingetogen en eenvoudig vormgegeven. Waar de V2 wat drukker oogde, is de V3 volledig matzwart met een subtiel zwart label waarop in groene letters de tekst “RAZER” staat. Naar mijn mening had er wel een logo in het midden mogen staan
Al met al is de Razer Sphex V3 een degelijke opvolger die vooral overtuigt door zijn verbeterde oppervlakte en behoud van bekende afmetingen.