Redmi Pad Pro, Wi-Fi, 8GB ram, 256GB opslag Grijs Review

19 mei 2025, laatste update op 19 mei 2025, 229 views Rapporteer

Deze Redmi Pro heb ik gekocht om mijn 5 jaar oude 10" Huawei M5 te vervangen, omdat die nog steeds op android 9 draait waar bepaalde apps inmiddels weigeren mee te werken.

Na een week kan ik een kleine vergelijking maken.
Met de Huawei was ik meer tevreden.

Pluspunten

• Goed helder scherm
  • Redelijk licht van gewicht
  • koptelefoon aansluiting
  • Bloatware vind ik nog meevallen

Minpunten

• Geluidskwaliteit belabberd, klinkt blikkerig
  • Fastcharging/power delivery werkt niet best
  • geen lader meegeleverd
  • handleiding is prullenbak vulling.

3 van 5 sterren (Voldoende)

Ik ben blij met het grotere scherm en de goede helderheid. De respons is vlot. Door de smallere rand is de tablet wel wat lastiger vast te houden. Je raakt al snel het scherm aan, met onbedoelde reacties als gevolg.
De bloatware waar Xiaomi telefoons om bekend staan valt mijns inziens nog mee. De meeste zaken zijn alternatieven voor Google, wat niet verkeerd is. En veel apps kunnen simpel worden uitgezet. Er zitten ook wel goede tooltjes bij.
Ook vind ik het prettig dat er nog een ouderwetse koptelefoon aansluiting op zit. Die heeft de Huawei niet. Daar moet het middels een meegeleverd usb-c adapterkabeltje. Wat telegelijk opladen en luisteren onmogelijk maakt.

De geluidskwaliteit is belabberd. De Huawei is stukken beter, evenals mijn iPhone7. (Ja, ik heb nog allemaal oude meuk. Maar ik vind dat best, zolang het werkt).Via de fysieke aansluiting zijn de verschillen heel klein. De helderheid is goed. Alleen mag je tegenwoordig het geluid niet meer zo hard zetten als je zelf wil. Die wordt beperkt.

Het opladen is wel een dingetje. De Redmi zou fast charging cq power delivery ondersteunen, maar die zie ik niet goed werken. Ik heb een lader die naast 3 USB-A poorten, een gewone USB-c poort en een USB-c.pd poort heeft. Op de USB-a en de gewone USB-c poort wordt met de Redmi bij 5 volt 1,8 amp gemeten. Wat netjes is. Op de pd poort wordt bij 5 volt 0,9 amp gemeten. Lager dus. En dat is als het werkt, want de meeste keren dat ik de Redmi aansluit op de pd-poort, wordt er helemaal niet opgeladen.
De oude Huawei aangesloten en die doet 0,95 amp bij 5 volt op de gewone usb-c, alsook op een USB-a poort. en 0.8 amp bij 9 volt op de pd poort. En dat doet die consistent elke keer weer.
Ook lijkt de Redmi accu sneller leeg te gaan dan de Huawei. Wat waarschijnlijk door het het grotere scherm komt. Ook moet ik nog kijken of er verbetering is te vinden door instellingen te wijzigen.

Al met al jammer dat de Huawei door de oude Androíd versie 'onbruikbaar' wordt gemaakt. Want technisch gezien ben ik er nog steeds dik tevreden mee. Als het mogelijk zou zijn geweest om een hogere Android versie erop te zetten, had er wat mij betreft geen nieuwe hoeven komen.
Van de Redmi is alleen het scherm een vooruitgang. Oke, ook is het fijn dat die meer geheugen heeft. Want apps worden steeds meer gehegen vreters. Een duscussie voor een andere leer. Qua overige ervaringen vind ik het een achteruitgang. Met Android 15 erop en de toezegging dat er nog 3 upgrades komen, zal die hopelijk wel langer mee kunnen.

Edit: Huawei M8 moest M5 zijn, dus aangepast.

Heb jij ook een Redmi Pad Pro, Wi-Fi, 8GB ram, 256GB opslag Grijs?